Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Doi polițiști din Chișinău, trimiși…

Doi polițiști din Chișinău, trimiși pe banca acuzaților pentru corupere pasivă

Sursa foto: Procuratura Anticorupție

Procuratura Anticorupție (PA) anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a doi ofițeri de investigații din cadrul Inspectoratului de Poliție Ciocana al Direcției de Poliție municipiului Chișinău, fiindu-le incriminată săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă.

Urmărirea penală a fost pornită în luna noiembrie 2022, de către Centrul Național Anticorupție (CNA) în baza unui denunț, anunță PA.

„Potrivit denunțătorului și rezultatelor efectuării urmării penale, s-a stabilit că, învinuiții, aflându-se în timpul orelor de muncă, au imobilizat denunțătorul sub pretextul aflării acestuia în căutare, având măsura de reprimare – aducerea forțată.

Pentru a nu-l escorta la Inspectoratul de poliție, unde eventual putea fi reținut, polițiștii au acceptat și primit de la denunțător mijloace bănești în sumă de 400 euro”, anunță procurorii anticorupție.

Învinuiții nu și-au recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunea comisă, legea prevede pedeapsă sub formă de închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 300 000 la 400 000 lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani, mai anunță PA.