Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ CSM se va întruni…

DOC CSM se va întruni marți în ședință: subiectul privind desfășurarea concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la CA Chișinău, pe ordinea de zi

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) anunță că marți, 28 septembrie, se vor întruni în ședință. CSM urmează să examineze mai multe subiecte importante, printre care desfășurarea concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea de Apel (CA) Chișinău. Despre cei 15 magistrați care s-au înscris în concursul pentru suplinirea a cinci funcții vacante de judecător la CA Chișinău, Ziarul de Gardă a scris recent.

Tot în cadrul ședinței de marți, membri CSM urmează să examineze subiectul cu privire la mandatul de membru al Colegiului disciplinar al unui judecător.

Cererea magistratului Mihail Cojocaru de la Judecătoria Bălți privind retragerea cererii de pensionare și demisia din funcție este inclusă, de asemenea, pe ordinea de zi a ședinței CSM-ului.

CSM urmează să examineze în cadrul ședinței de săptămâna viitoare și subiectele privind desfășurarea concursurilor pentru suplinirea funcției vacante de președinte al Curții de Apel Bălți, al Curții de Apel Comrat și pentru suplinirea funcției de președinte al Judecătoriei Comrat. Totodată, vor fi examinate și subiectele privind desfășurarea concursurilor pentru suplinirea funcțiilor vacante de vicepreședinți ale instanțelor: vicepreședinte al Curții de Apel Comrat, vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, vicepreședinte al Judecătoriei Comrat

Cererea președintei interimare a Curții Supreme de Justiție (CSJ), Tamara Chișca-Doneva, referitor la acordarea concediului de odihnă anual, urmează să fie examinată marți, 28 septembrie, de reprezentanții CSM.

ZdG a publicat vineri, 24 septembrie, un articol despre averea și cariera pretendenților la funcția de judecător al Curții de Apel Chișinău.

15 magistrați s-au înscris în concursul pentru suplinirea a cinci funcții vacante de judecător la Curtea de Apel Chișinău. Unii au ajuns în atenția opiniei publice după ce au luat mai multe decizii dubioase în dosare de rezonanță, au acumulat averi de milioane, au fost sancționați pentru hotărârile emise sau au prejudiciat bugetul cu zeci de mii de euro, în urma cauzelor pierdute la CtEDO. Pentru unii candidați aceasta este a doua sau chiar a treia încercare de a accede la Curtea de Apel. Detalii aici.

Concursurile pentru suplinirea funcțiilor de judecător la Curtea de Apel (CA) Chișinău au fost anunțate de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) încă în toamna anului 2020. ZdG a analizat averile și cariera celor 15 pretendenți, înscriși în cursa pentru cele 5 locuri vacante, și vă prezintă profilurile lor.