Principală  —  IMPORTANTE   —   Directorul adjunct al ANP Serghei…

Directorul adjunct al ANP Serghei Demcenco, în arest pentru încă 25 de zile

Foto: ZdG

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) arestul în privința directorului adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a fost prelungit cu încă 25 de zile. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de purtătorul de cuvânt al PCCOCS Emil Gaitur.

Serghei Demcenco, unul dintre cei mai longevivi conducători ai ANP, a fost reținut acum o lună, pe 15 februarie, fiind bănuit de comiterea „abuzului de serviciu în interesul unei organizații criminale”. Ulterior, la solicitarea procurorilor, Demcenco a primit 15 zile de arestare preventivă, fiind plasat în Penitenciarul Nr. 13 din Chișinău.

Director adjunct al ANP, aflat în arest preventiv în Penitenciarul Nr. 13 din Chișinău, nu a fost fotografiat așa cum prevede procedura standard, atunci când un deținut ajunge în penitenciar.

Potrivit surselor ZdG, pe lângă faptul că nu a fost fotografiat, administrația închisorii l-ar fi plasat pe Serghei Demcenco în celula nr. 127, cea în care anterior a fost deținut fostul premier Vlad Filat. Spre deosebire de restul celulelor, cea a lui Demcenco a fost renovată în perioada deținerii lui Filat și este dotată cu boiler și wc separat. 

ZdG a scris o serie de articole despre problemele cu legea și de integritate ale lui Serghei Demcenco.

VIDEO/ Portretul unui șef de la ANP: Trăiește în casa mamei pensionare, primește donații de zeci de mii de euro de la rude și figurează într-un dosar pierdut de R. Moldova la CtEDO

VIDEO/ Portretul unui șef de la ANP (II): încă o casă nedeclarată și indicații licențioase date unui subaltern