Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Declarațiile avocatului după ce Plahotniuc…

Declarațiile avocatului după ce Plahotniuc nu s-a prezentat în fața procurorilor

Fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a fost citat astăzi, 9 octombrie, la Procuratura Anticorupție (PA), pentru a fi audiat într-un dosar în care are calitate de bănuit, fiind suspectat de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Fostul deputat nu s-a prezentat însă la PA, iar avocatul său a depus o solicitare prin care solicită amânarea audierii pentru trei săptămâni.

„Am depus o cerere prin care am solicitat amânarea acțiunilor procesuale pentru o perioadă de trei săptămâni pe motiv că în aceste trei săptămâni domnul Plahotniuc nu se poate prezenta la Procuratură pentru a fi audiat”, ne-a comunicat avocatul Vladislav Roșca, care reprezintă interesele lui Plahotniuc.

Solicitat să ne ofere mai multe detalii despre dosarul în care Plahotniuc are calitate de bănuit, apărătorul a declarat că nu a reușit încă să examineze ordonanța care i-a fost amânată astăzi de PA.

„Reieșind din citație, este un dosar nou, inițiat la 23 septembrie. A fost inițiat în baza art. 243, alin 3, din Codul Penal. Nu cunosc subtilitățile dosarului”, a precizat Roșca.

Reprezentanții PA l-au citat pe Plahotniuc la audieri prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook: „Instituția recurge la această notificare publică având în vedere că nu există, deocamdată, o altă cale de informare a cetățeanului Vladimir Plahotniuc privind citarea sa în fața procurorului”.

PA nu a oferit însă mai multe detalii despre dosarul în care Plahotniuc are statut de bănuit, iar informații suplimentare nu ne-a oferit nici șeful PA, Viorel Morari: „Vor fi detalii suplimentare. La moment alte detalii nu vă pot da. Este vorba de un dosar penal pornit recent. Este vorba de două dosare”.

Vladimir Plahotniuc nu a mai apărut în spațiu public din luna iunie 2019, atunci când Partidul Democrat a declarat că se retrage de la putere.