Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Decizia de respingere a cererii…

Decizia de respingere a cererii de recuzare, adoptată și dactilografiată în zece minute. Cum explică Curtea de Apel

Completul de judecată condus de magistratul Ion Muruianu a respins cererea liderului PPDA, Andrei Năstase, privind recuzarea celor trei judecători de la Curtea de Apel Chișinău cărora le-a fost repartizat dosarul alegerilor locale noi: Ala Malîi, Ecaterina Palanciuc și Vladislav Clima. Magistratul Muruianu a citit decizia, deja dactilografiată, după doar zece minute de deliberare.

Andrei Năstase susține că judecătorii au fost în deliberări prea puțin timp, în care nu ar fi reușit să analizeze toate probele: „Au venit cu încheierea dactilografiată deja. O încheiere dactilografiată, asta în condițiile în care în sala de deliberare nu există dispozitiv de dactilografiere și imprimare”. Potrivit liderului PPDA, care luptă pentru validarea mandatului de un an la șefia capitalei, grefiera completului de judecată l-ar fi anunțat că sala de deliberare nu ar fi dotată cu „dispozitiv de dactilografiere și imprimare”.

Acuzațiile lui Andrei Năstase sunt infirmate de purtătoarea de cuvânt a instituției. Contactată de ZdG, reprezentanta Curții de Apel Chișinău a precizat că toate sălile de deliberare ale sediului nou al instanței sunt dotate cu tehnica necesară.

„Nu corespunde adevărului, fiindcă după reorganizare și asigurarea tehnică a instanței, toate sălile de deliberare sunt asigurate cu calculatoare și cu imprimante: absolut în toate sălile de judecată și de deliberare”, a declarat purtătoarea de cuvânt a CA Chișinău.

Curtea de Apel examinează astăzi, 21 iunie, recursurile depuse de Andrei Năstase, Ion Ceban și CEC după ce Judecătoria Chișinău a decis invalidarea alegerilor locale. Din completul de judecată fac parte Ala Malîi și Ecaterina Palanciuc, raportor fiind judecătorul Vladislav Clima. Anume în privința acestor judecători, liderul PPDA a depus cerere de recuzare. După ce magistratul Ion Muruianu a respins cererea, ședința a fost reluată.