CSP respinge pretențiile procurorului care mergea cu mașina pe trotuar! Dulgheru rămâne pedepsit cu mustrare

Ion Dulgheru, ajunctul-interimar al procurorului sect. Centru, care mergea cu mașina pe trotuar și care l-ar fi lovit pe activistul Alexei Dimitrov, se alege, totuși, cu o pedeapsă disciplinară. După ce la 21 martie, Colegiul de disciplină şi etică l-a pedepsit cu mustrare, iar Dulgheru nu a fost de acord cu pedeapsa aplicată și a contestat hotărârea. În ședința de astăzi, 6 aprilie, membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) au respins contestația depusă de Dulgheru. Informația a fost confirmată de către peședintele CSP, Mircea Roșioru.

Ion Dulgheru, fost pretendent la şefia Procuraturii Anticorupție, a fost filmat de activistul Alexei Dimitrov în timp ce a mergea cu mașina pe trotuarul din apropierea instituției în care acesta activa. După ce Dimitrov i-a reproșat acest fapt, procurorul, nervos, l-ar fi lovit, așa cum se observă din imaginile video surprinse de activist și publicate pe internet, după care a plecat. Incidentul a avut loc vineri, 30 decembrie 2016.

Într-o primă fază, incidentul s-a încheiat cu aplicarea unei amenzi în valoare de 1200 de lei pe numele activistului, după ce poliţiştii au constatat că acesta l-ar fi înjurat pe acuzatorul de stat şi i-ar fi lovit maşina cu piciorul, cauzându-i daune.

Citiți despre (foto, doc) Anticorupţie cu procurori milionari (18 martie 2016)

Anterior, procurorul general, Eduard Harunjen a      menționat într-un interviu pentru unimedia.info că „a fost  un caz departe de a fi demn de comportamentul unui      procuror, care trebuie să manifeste o înaltă ţinută morală  şi profesională nu doar în timpul orelor de muncă, ci şi înafara lui”.

Ziarul de Gardă a făcut anterior portretul procurorului Ion Dulgheru, atunci când acesta a candidat la șefia Procuraturii Anticorupție și a constatat că acesta deţine în proprietate mai multe bunuri de milioane, iar în trecut, a fost cercetat disciplinar din cauza implicării într-un scandal. Fratele acestuia, Andrei, este şi el procuror la Procuratura Râşcani, Chişinău. În decembrie 2014, ZdG scria că familia celor doi procurori construieşte un bloc locativ cu nouă etaje pe str. Constantin Vârnav, Chişinău, bloc amplasat pe un fost teren de joacă, spre nemulţumirea locatarilor din zonă.

După acel articol, Comisia Naţională de Integritate (CNI) nu doar că nu s-a autosesizat pentru a investiga averea celor doi procurori care construiesc blocul locativ la câteva sute de metri de casa de milioane a preşedintelui CNI, Anatolie Donciu, dar, contrar legii, nici nu au publicat declaraţia lui Dulgheru cu privire la venituri şi proprietate pe anul 2014.

În martie 2016, la un an şi jumătate de la demararea lucrărilor, casa înălţată de „Sky Home Lux”, companie fondată (iunie 2014) de Vasile Dulgheru (97,89%), tatăl procurorilor Ion şi Andrei Dulgheru, şi Galina Bogdan (2,1%), soacra lui Ion, acum pensionară, fostă asistentă medicală la Teleneşti, era deja ridicată, muncitorii lucrând la faţadă.

Terenul pe care se înalţă blocul a
intrat în posesia familiei Dulgheru în urma unei decizii a Consiliului Municipal Chişinău din 13 mai 2014, care a dat curs solicitării lui Vasile şi Galina Dulgheru de cumpărare a terenului aferent apartamentului pe care soţii Dulgheru îl deţin în zonă. Suma plătită a fost de 102 017 mii de lei pentru 650 m.p. de teren, deşi preţul său de piaţă era de câteva ori mai mare. În 2012, până a-l cumpăra, familia Dulgheru a luat acest teren în arendă.

Citiți și:


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. ONG

    In realitate casa lui Dulgheru nu e cu 9 etaje ci cu 2 in jos si 11 in sus caci cine va indrazni sa le numere,Primaria sau Inspectia in constructii?Iata asa ” reforma” a Procuraturii avem,stimate d.eroparlamentar S.Muresan.Pe cind un film despre asta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *