Principală  —  IMPORTANTE   —   CSP a inițiat concursul pentru…

CSP a inițiat concursul pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție

Sursa: ZDG

A fost inițiat concursul pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) au adoptata vineri, 4 februarie, o hotărâre în acest sens.

Tot în ședința de astăzi, CSP a aprobat și regulamentul de organizare și desfășurare a concursurilor publice pentru selectarea candidaților la șefia procuraturilor specializate, PA și PCCOCS.

Astfel, candidatul la funcția de procuror-șef al procuraturii specializate este selectat prin concurs public, care cuprinde
următoarele etape:
a) preselecția candidaților de către o comisie specială instituită de Consiliul
Superior al Procurorilor;
b) selecția candidatului de către Consiliul Superior al Procurorilor.

Modul de organizare și desfășurare a fiecărei etape a concursului se stabilește prin regulament aprobat de către Consiliul Superior al Procurorilor. Criteriile și modul de evaluare a candidaților la etapa de preselecție vor fi stabilite de comisia specială.

Concursul pentru funcția de procuror-șef al procuraturii specializate se inițiază de către Consiliul Superior al Procurorilor. Concursul se desfășoară potrivit unor criterii obiective, bazate pe merit, ținându-se cont de integritatea și capacitățile manageriale ale candidaților.

Informația privind inițierea concursului și a preselecției se publică pe pagina web oficială a Consiliului Superior al Procurorilor cu cel puțin 15 zile înainte de data-limită de depunere a dosarelor.

La 15 octombrie 2021, procurora Elena Cazacov a fost desemnată în funcția de șefă interimară a PA. Detalii aici.