Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Comisia de la Veneția, reacție…

Comisia de la Veneția, reacție pozitivă privind proiectul de lege cu privire la reforma Procuraturii

Oleg Efrim, ministrul Justiției, Oleg Efrim, a avut astăzi o întrevedere cu delegația Comisiei de la Veneția, venită la Chișinău pentru a discuta pe marginea proiectului de Lege cu privire la Procuratura. Ministerul Justiției a transmis documentul spre examinare Comisiei de la Veneția în noiembrie 2014, după ce a fost adaptat la Concepția de reformare a Procuraturii, adoptată de Parlament în vara anului trecut.

Experții Comisiei de la Veneția au afirmat că au analizat proiectul de lege și că acesta corespunde standardelor internaționale. ”Am remarcat că la elaborarea proiectului de lege s-a ținut cont de opiniile precedente ale Comisiei de la Veneția. Am rămas impresionați de raportul care a precedat proiectul de lege. Sunt foarte multe lucruri pozitive, acum este important ca Parlamentul să-l voteze”, a remarcat Andras Zs. Varga, membru al Comisiei de la Veneția din partea Ungariei, șeful delegației.
Membrii Comisiei de la Veneția au declarat că vor veni cu un raport asupra proiectului de lege cu privire la Procuratură la ședința din luna martie.