Principală  —  IMPORTANTE   —   Cine este magistratul de la…

Cine este magistratul de la Judecătoria Bălți care și-a dat demisia

Magistratul Ion Popescu de la Judecătoria Bălți și-a dat demisia. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat marți, 12 septembrie, cererea judecătorului privind eliberarea lui din funcție.

„Cu 10 voturi pro și 0 voturi împotrivă ale membrilor prezenți, plenul CSM hotărăște: se acceptă cererea de demisie a judecătorului Ion Popescu de la Judecătoria Bălți. Se eliberează domnul Ion Popescu din funcția de judecător de la Judecătoria Bălți din data de 12 septembrie 2023”, a declarat președintele interimar al CSM, Sergiu Caraman.

În cadrul ședinței, membrul CSM Ion Guzun a declarat că magistratul nu a avut sancțiuni disciplinare.

„(…) La ultima evaluare a Colegiului pentru evaluarea performanțelor judecătorilor al Consiliului Superior al Magistraturii a fost evaluat cu calificativul „foarte bine”. Chiar dacă în anul 2020, dumnealui a depus cerere de demisie din funcția de judecător, ulterior Consiliul Superior al Magistraturii a admis cererea lui de retragere a cererii de demisie (…) ”, a spus Ion Guzun.

„Vreau să-mi exprim gratitudinea față de activitatea domnului Popescu în sistemul judecătoresc. Dumnealui a deținut și o perioadă îndelungată și funcția administrativă în cadrul sistemului judecătoresc. A fost președinte al Judecătoriei Sângerei. Îi dorim multă sănătate și succese”, a adăugat membra CSM, Maria Frunze.

Conform magistrat.md, Ion Popescu a fost numit în funcția de președinte al Judecătoriei raionului Sângerei în ianuarie 1999. În iulie 2011 a fost desemnat în calitate de judecător, până la atingerea plafonului de vârstă.

Sursa foto: magistrat.md

Pe 26 mai 2022, plenul CSM a acceptat retragerea cererii de demisie din funcție a judecătorului Ion Popescu de la Judecătoria Bălți.