Principală  —  IMPORTANTE   —   Cinci persoane din cele șase…

Cinci persoane din cele șase reținute de CNA, la Bălți, în dosare de corupție la eliberarea permiselor de conducere, plasate în arest preventiv 

Sursa foto: CNA

Cinci persoane din cele șase reținute de Centrul Național Anticorupție (CNA), la Bălți, în dosare de corupție la eliberarea permiselor de conducere, au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei municipiului Bălți.

Conform unui comunicat al CNA, altă persoană urmează a fi cercetată în stare de libertate.

În urmă cu două zile, șase persoane au fost reținute, la Bălți, în urma acțiunilor de urmărire penală desfășurate de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii de la Procuratura municipală și Procuratura Anticorupție, Oficiul Nord, în cadrul mai multor dosare pornite pe fapte de corupere activă, pasivă și trafic de influență. Este vorba despre un inspector principal al Secției de Înmatriculare și Calificare a Conducătorilor Auto din mun. Bălți, trei instructori auto și doi intermediari care sunt suspectați de organizarea unei scheme de corupție la eliberarea permiselor de conducere. 

„Aceștia ar fi acționat în comun pentru a aranja susținerea examenelor practice și teoretice pentru candidații la obținerea permiselor de conducere. În schimbul unor sume de bani, care variau între 450 de euro și 1000 de euro per caz, candidații primeau calificativul „admis” la probele organizate de Secția de Înmatriculare și Calificare a Conducătorilor Auto din mun. Bălți. Din probatoriul administrat de CNA și procurori rezultă caracterul sistemic al actelor de corupție, comise de către bănuiți”, anunța anterior CNA.

În cadrul perchezițiilor efectuate la oficiile SÎTCCA a municipiului Bălți, precum și în automobilele și domiciliile bănuiților, au fost depistate și ridicate peste 71 de mii de euro, 357 de mii de lei, circa 2000 de dolari, telefoane mobile și înscrisuri de ciornă.