Principală  —  IMPORTANTE   —   Cei trei angajați ai INSP,…

Cei trei angajați ai INSP, reținuți acum două zile pentru fapte de corupție, au fost plasați în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13

Imagine-simbol

Cei trei angajați ai Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), reținuți pe 11 mai de procurorii anticorupție într-o cauză penală pornită pentru fapte de corupție, au fost plasați în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13.

Potrivit procurorei Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG), în rezultatul examinării demersurilor procurorilor anticorupție, de aplicare a arestului preventiv în privința angajaților INSP, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au decis aplicarea în privința unuia dintre angajații INSP a măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 20 zile cu executare în Penitenciarul nr. 13. În privința altor doi angajați ai INSP, inclusiv în privința șefului de serviciu, a fost aplicat arestul preventiv, pe un termen de 30 zile, cu executare, la fel, în Penitenciarul nr. 13.

Pe 12 mai curent, Procuratura Anticorupție (PA) a anunțat că un șef din cadrul INSP și doi angajați cu funcții de execuție sunt bănuiți că au cerut și primit mită de la șoferi pentru a nu documenta încălcările în traficul rutier.

Conform PA, acțiunile de urmărire penală se desfășoară în cadrul a două cauze penale, pornite pe faptul îmbogățirii ilicite, falsului în declarații, precum și corupere pasivă.

Acțiunile infracționale ale bănuiților s-au manifestat prin aplicarea diferitor tactici de pretindere şi primire, inclusiv prin extorcare a mijloacelor bănești de la conducătorii auto antrenați în traficul rutier, sume cuprinse între 200 și 600 euro.

Potrivit materialelor acumulate, s-a constatat o diferență substanțială între averea dobândită și veniturile obținute de către conducătorul din cadrul INSP.