Cei trei angajați ai INSP, reținuți acum două zile pentru fapte de corupție, au fost plasați în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13
Cei trei angajați ai Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), reținuți pe 11 mai de procurorii anticorupție într-o cauză penală pornită pentru fapte de corupție, au fost plasați în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13.
Potrivit procurorei Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG), în rezultatul examinării demersurilor procurorilor anticorupție, de aplicare a arestului preventiv în privința angajaților INSP, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au decis aplicarea în privința unuia dintre angajații INSP a măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 20 zile cu executare în Penitenciarul nr. 13. În privința altor doi angajați ai INSP, inclusiv în privința șefului de serviciu, a fost aplicat arestul preventiv, pe un termen de 30 zile, cu executare, la fel, în Penitenciarul nr. 13.
Pe 12 mai curent, Procuratura Anticorupție (PA) a anunțat că un șef din cadrul INSP și doi angajați cu funcții de execuție sunt bănuiți că au cerut și primit mită de la șoferi pentru a nu documenta încălcările în traficul rutier.
Conform PA, acțiunile de urmărire penală se desfășoară în cadrul a două cauze penale, pornite pe faptul îmbogățirii ilicite, falsului în declarații, precum și corupere pasivă.
Acțiunile infracționale ale bănuiților s-au manifestat prin aplicarea diferitor tactici de pretindere şi primire, inclusiv prin extorcare a mijloacelor bănești de la conducătorii auto antrenați în traficul rutier, sume cuprinse între 200 și 600 euro.
Potrivit materialelor acumulate, s-a constatat o diferență substanțială între averea dobândită și veniturile obținute de către conducătorul din cadrul INSP.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.