Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cazul polițistului răpit la Camenca,…

Cazul polițistului răpit la Camenca, transmis la PCCOCS. PG anunță pedeapsa prevăzută pentru infracțiunea comisă în cazul ofițerului de poliție

În legătură cu situația polițistului Andrei Amarfi, răpit miercuri de către așa-numitele forțe de securitate din stânga Nistrului, reprezentanții Procuraturii Generale au anunțat joi, 8 octombrie, că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a dispus retragerea din gestiunea Procuraturii raionului Florești a dosarului, inițiat la 7 octombrie pe faptul „răpirii unei persoane” și „uzurparea de calități oficiale” și transmiterea pentru continuarea urmăririi penale Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Potrivit PG, procurorul general a dispus formarea unui grup complex de urmărire penală în care, pe lângă procurori specializați, au fost incluși și procurori din cadrul Procuraturii din Florești, ofițeri de urmărire penală din cadrul DGUP al MAI, ofițeri de investigații din cadrul INI al MAI și ofițeri de investigații din cadrul SIS care urmează să asigure o anchetă eficientă pe acest caz în vederea identificării, reținerii și tragerii la răspundere a persoanelor vinovate.

Reprezentanții PG menționează că pentru aceste acțiuni legislația Republicii Moldova prevede închisoare de până la 10 ani.

Andrei Amarfi, angajat al Inspectoratului de Poliției Florești, a fost sechestrat miecuri dimineață, 7 octombrie, de către persoane necunoscute, care fac parte din așa-zisele forțe de ordin din regiunea transnistreană. Până acum, ofițerul de poliție este de negăsit.

Responsabilii din cadrul Ministerului de Interne (MAI) au emis miercuri, 7 octombrie, o notă prin care anunță că instituția s-a autosesizat și a mobilizat forțele disponibile pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și întreprinde toate măsurile de identificare a locului aflării și eliberarea polițistului Andrei Amarfi, care a fost răpit de angajații așa-numitului minister al securității de la Tiraspol.

Tot miecuri, SIS a anunțat că au fost identificate persoanele care au participat la răpirea polițistului de la IP Florești.