(VIDEO) Bețișor, nemulțumită: Sentința va fi contestată

Adriana Bețișor, procurorul în dosarul ex-premierului, Vlad Filat, condamnat de prima instanță la nouă ani de închisoare, este nemulțumit de sentință. „Niciuna din probele aduse pe dosar, nu au fost contestate și nu a fost adus un contra argument. Nu știu din ce motive este această pedeapsă. Sentința va fi contestată.”

Sursa Video: www.ZdG.md

Ex-premeirul este vizat și în alt dosar pe alte acțiuni de corupere pasivă și trafic de influență, a declarat Bețișor.

Astăzi, ex-premeirul Vlad Filat, acu­zat într-un dosar pen­tru coru­pere pasivă și tra­fic de influ­ență, a fost con­dam­nat la 9 ani de închi­soare cu exe­cu­ta­rea pedep­sei într-un pene­ten­ciar de tip închis, de către magis­tra­ții Jude­că­to­riei sec­to­ru­lui Buiu­cani, după aproape două ore de  deli­be­rări.

Jude­că­to­rii au con­fis­cat casa ex-premierului, dar și mai multe bunuri, prin­tre care imo­bile și auto­tu­risme. De ase­me­nea, a fost apli­cată o amendă în valoare de 3.000 de uni­tăţi con­venţio­nale și a fost pri­vat de drep­tul de a deţine anu­mite fun­cţii publice pe o peri­oadă de 5 ani. Este pri­mul caz în jus­ti­ția din R. Mol­dova când un prim-ministru este con­dam­nat la închi­soare. Deci­zia nu este una defi­ni­tivă și poate fi ata­cată la Cur­tea de Apel în ter­men de 10 zile.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Ceban Victoria

    Sper si eu ca nu se va termina doar cu 9 ani, ca e de ris! Hotul de miliarde trebuie sa primeasca macar vreo 25!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *