Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Bețișor, nemulțumită: Sentința va…

(VIDEO) Bețișor, nemulțumită: Sentința va fi contestată

Adriana Bețișor, procurorul în dosarul ex-premierului, Vlad Filat, condamnat de prima instanță la nouă ani de închisoare, este nemulțumit de sentință. „Niciuna din probele aduse pe dosar, nu au fost contestate și nu a fost adus un contra argument. Nu știu din ce motive este această pedeapsă. Sentința va fi contestată.”

Sursa Video: www.ZdG.md

Ex-premeirul este vizat și în alt dosar pe alte acțiuni de corupere pasivă și trafic de influență, a declarat Bețișor.

Astăzi, ex-premeirul Vlad Filat, acu­zat într-un dosar pen­tru coru­pere pasivă și tra­fic de influ­ență, a fost con­dam­nat la 9 ani de închi­soare cu exe­cu­ta­rea pedep­sei într-un pene­ten­ciar de tip închis, de către magis­tra­ții Jude­că­to­riei sec­to­ru­lui Buiu­cani, după aproape două ore de  deli­be­rări.

Jude­că­to­rii au con­fis­cat casa ex-premierului, dar și mai multe bunuri, prin­tre care imo­bile și auto­tu­risme. De ase­me­nea, a fost apli­cată o amendă în valoare de 3.000 de uni­tăţi con­venţio­nale și a fost pri­vat de drep­tul de a deţine anu­mite fun­cţii publice pe o peri­oadă de 5 ani. Este pri­mul caz în jus­ti­ția din R. Mol­dova când un prim-ministru este con­dam­nat la închi­soare. Deci­zia nu este una defi­ni­tivă și poate fi ata­cată la Cur­tea de Apel în ter­men de 10 zile.