Principală  —  IMPORTANTE   —   Autoritățile de la Chișinău au…

Autoritățile de la Chișinău au inițiat procedura de extrădare a fiului fostului polițist Ion Stratulat, principalul suspect în cazul omorului tânărului de 29 de ani găsit împușcat la Strășeni

Autoritățile de la Chișinău au inițiat procedura de extrădare a lui Dorin Stratulat, principalul suspect în cazul omorului tânărului de 29 de ani găsit împușcat la Strășeni, reținut la București la mijlocul lunii august. Informația a fost oferită Ziarului de Gardă de către Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General al Poliție (IGP).

Potrivit legislației R. Moldova, după finalizarea procedurii de extrădare, Dorin Stratulat urmează să fie reținut de autoritățile de la Chișinău pentru 72 de ore și apoi în privința sa va fi demarată procedura de arest.

„(…) A fost inițiată procedura de extrădare. Deja tot pachetul se transmite prin intermediul subdiviziunilor abilitate, aici lucrează subdiviziunea noastră – Interpolul și Ministerul Justiției. Procedura de extrădare este asigurată de Ministerul Justiției (…). Acum el se află în arest pentru 30 de zile la București (…). El se extrădează fiind reținut (…)”, a declarat Viorel Cernăuțeanu.

Pe 24 august curent, Poliția R. Moldova a anunțat că a fost informată de autoritățile române despre reținerea la București, în jurul orei 01:30, a principalului suspect în comiterea crimei de la Strășeni, Dorin Stratulat, fiul fostului polițist Ion Stratulat.

Anterior, sursele ZdG din cadrul organelor de drept ne-au comunicat că Dorin Stratulat a părăsit teritoriul R. Moldova, plecând în România cu o altă cetățenie, alta decât cea a R. Moldova, la o oră după ce a comis infracțiunea.

Pe 11 august, Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției, a comunicat pentru ZdG că autoritățile au mai mulți suspecți și că la moment oamenii legii lucrează pe acest caz.

Tânărul de 29 de ani, care a dispărut miercuri dimineață și care era căutat de autorități după ce mama acestuia a anunțat Poliția despre dispariția lui, a fost găsit mort miercuri seara într-o pădure din raionul Strășeni.

Potrivit Poliției R. Moldova, autoritățile au fost alertate miercuri seara, 10 august, despre faptul că în pădure a fost găsit cadavrul unui bărbat. Ajunși la fața locului, după primele examinări, criminaliștii au depistat că bărbatul a fost împușcat de trei ori în zona toracică.

„Cu puțin timp în urmă (miercuri, 10 august n.red.), Poliția a fost sesizată despre depistarea unui cadavru în pădurea din Strășeni. Polițiștii au stabilit identitatea acestuia. Este vorba de un tânăr de 29 de ani, care a fost declarat dispărut de către mama sa, în după amiaza zilei de ieri. Conform cercetărilor preliminare, decesul a survenit în urma primirii a trei plăgi formate de gloanțe în regiunea coastelor”, spuneau oamenii legii.

Dorin Stratulat este fiul fostului polițist Ion Stratulat, el însuși cercetat în trecut pentru crime, care în septembrie 2011 a fost împușcat mortal de campionul Moldovei la kick-boxing, Ion Şoltoianu, la o terasă din centrul capitalei, la ora prânzului. 

Ziarul de Gardă a scris anterior despre culisele unei crime între „bandiţi”. Stratulat, împuşcat pentru Elat? DETALII AVEM AICI