Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (audio) Mărturiile tinerei care este…

(audio) Mărturiile tinerei care este parte vătămată în dosarul omorului din fața unui club de noapte

Tânăra, care figurează drept parte vătămată pe dosarul crimei din centrul capitalei, povestește pentru ZdG, sub protecția anonimatului, ce s-a întâmplat în noaptea de 18 spre 19 mai. Aceasta confirmă declarațiile făcute și de alți martori precum că în acea noapte au avut loc două conflicte însoțite de bătăi.

Tânăra povestește că în seara respectivă se distra alături de cinci prieteni în clubul „Edho Night Club”, amplasat în sediul centrului comercial „Atrium” din centrul capitalei. Sărbătoreau ziua de naștere a lui Serghei Bradu, comandant de grup al Companiei Ciocana al Brigăzii Inspectoratului Național de Patrulare. Într-un moment în care a ieșit afară pentru a fuma, de ea s-ar fi apropiat trei tineri, care ar fi încercat să o agațe. Pentru că a refuzat propunerile lor, povesteșe sursa, un tânăr, pe care ulterior l-a recunoscut a fi drept Aurel Ignat, a apucat-o de mână. Tânăra spune că în acel moment a intervenit fratele lui Segiu Bejenari, Ion, doar că Ignat ar fi brucat-o și ea ar fi căzut jos, iar cei doi au plecat spre parcare, acolo unde s-a iscat un conflict. La scurt timp bătaia a fost întreruptă de agenții de pază, care au răspândit sprey lacrimogen. În timp ce Ignat și cei doi prieteni au fugit, susține tânăra, în parcare, la pământ a rămas Ion, fratele bărbatului decedat, deoarece a primit o lovitură după care și-a pierdut cunoștința.

După incident, afirmă tânăra, alături de prieteni a revenit în club. Cea de-a doua încăierare, susține aceasta, nu a văzut-o, deoarece se afla în interior, iar afară a ieșit doar când Sergiu era deja la pământ.

Tânăra susține că Ion Bejenari, fratelui celui decedat, și Sergiu Bradu, polițistul care-și sărbătorea în noaptea respectivă ziua de naștere, refuză să vorbească public despre caz pe motiv că au primit traume și nu-și aduc aminte detaliile conflictului. Procurorii susțin însă că „amnezia” acestora s-ar datora stării avansate de ebrietate în care s-ar fi aflat.

Mărturii sub protecția anonimatului a făcut și o altă tânără prezentă în noaptea respectivă în grupul de prieteni din care făcea parte și persoana decedată.

Bătaia cu sfârșit tragic din noaptea de 18 spre 19 mai, din preajma unui club de noapte și centru comercial din centrul Chișinăului, nu a intrat în vizorul niciunei camere de supraveghere video amplasate în zonă, afirmă șeful Procuraturii mun. Chișinău, Ștefan Șaptefraț. Acesta susține că momentul propriu-zis când victima este lovită de sportivi nu se regăsește pe nicio înregistrare video deținută de procurori la acest moment. Procurorul-șef al capitalei explică prin faptul că bătaia a avut loc într-o zonă îndepărtată a parcării, care nu este luminată bine.

Două persoane sunt puse sub învinuire în dosarul crimei din centrul capitalei. Este vorba despre luptătorii de arte marțiale Mihai Pârgaru și Aurel Ignat. Aceștia sunt puși sub acuzare pentru hliganism și vătămare gravă a integrității corporale soldate cu decesul persoanei. Mihai Pârgaru a fost reținut sâmbătă, 26 mai, iar o zi mai târziu s-a ales cu un mandat de arestare pentru 30 de zile. Cel de-al doilea sportiv, Aurel Ignat, a fost reținut în dimineața de 27 mai. Ignat, potrivit oamenilor legii, s-ar fi prezentat benevol pentru a depune mărturii. Mandatul de arestare pe numele lui Ignat a fost autorizat de instanță la 29 mai.

Tatăl sportivului Aurel Ignat, pus sub acuzații de huliganism și vătămare gravă a integrității corporale soldate cu decesul persoanei, a declarat că fiul său este o victimă a cirmumstanțelor. „Nu știu cine este vinovat. Nu a lovit. El a fost bătut, el singur a fost bătut acolo. A doua zi a fost internat la spital. Patru zile a stat internat și peste o zi s-a dus la poliție. L-am vizitat la spital, mi-a spus că l-au bătut acolo. El nu a bătut, pentru el s-au mai implicat acolo prieteni, eu nu știu”, a declarat tatăl sportivului.

Bărbatul decedat a fost petrecut la 29 mai pe ultimul drum.

Cazul a intrat în opinia publică după ce Alisa Ceraniova, soția lui Sergiu Bejenaru, a publicat un mesaj în care declara că cei care ar fi lovit în soțul său și tatăl copilului ei ar fi un sportiv național însoțit de mai mulți prieteni. Alisa Ceraniova și Serghei Bejenari nu erau căsătoriți oficial. Aceștia au împreună un copil de șapte ani.

Cronica evenimentelor în dosarul crimei din centrul capitalei: