(audio) Interceptări telefonice din dosarul farmaciilor: „Prescrieți, vă rog, Esomeprazol, nimeni nu vrea să-l cumpere”

După ce astăzi, 9 februarie, ofițerii Centrul Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la mai multe farmacii din țară, bănuite de aplicarea unei scheme frauduloase de comercializare a medicamentelor, CNA face publice câteva dintre interceptările discuțiilor telefonice dintre reprezentanți ai farmaciilor și angajați în domeniul ocrotirii sănătății.

Într-o discuție telefonică, reprezentanta unei farmacii roagă o angajată a unei instituții medicale să prescrie pacienților un medicament costisitor care nu se vinde de mai mult timp.

Reprezentanta famaciei o îndeamnă pe angajata instituției medicale să prescrie cel puțin 10 pastile ale preparatului „Esomeprazol”, deoarece termenul de valabilitate al acestuia ar fi expirat, este costisitor și nimeni nu vrea să-l cumpere.

Într-o altă discuție, două persoane, identitatea cărora nu este precizată, discută despre produse cosmetice cu termenul de valabilitate expirat.

La 9 februarie, douăzeci de persoane, inclusiv angajaţi din domeniul ocrotirii sănătăţii şi reprezentanţi ai unor reţele farmaceutice, au fost reţinute astăzi de către Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii anticorupţie. Acestea sunt bănuite de corupere pasivă, activă şi abuz în serviciu în dosare ce vizează punerea în aplicare a unei scheme coruptibile prin care agenţii de vânzări ai companiilor farmaceutice se înţelegeau cu unii medici din cadrul instituţiilor medico-sanitare să le promoveze produsele, anunță Centrul Național Anticorupție, într-un comunicat de presă.

Citiți și

Proprietarii unei companii farmaceutice unde CNA a făcut percheziții, apreciați de un fost președinte: „Este adept al ideii socialiste”


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Reporter

  „Prescrieți, vă rog, Demizol, lui Ivancelgroaznic, că și-a ieșit din minți cu totul cu numeroasele sale comentarii deșănțate!” Cam așa se prescriu medicamente în Moldova iobăgistă sub regimul Plahotniuc!

 2. Nuța dela Cetatea Hotin

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬
  =====BUCOV­INA DE NOR­D========

  ——— ♥ȘI TO­ATĂ BASAⱤA­BIA E ⱤOM­NIA♥ ———–

  —————♥—♥—♥­—RE-U N I ­R E!—♥—♥—♥­———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *