Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Atac cibernetic la cinci instituţii…

Atac cibernetic la cinci instituţii publice

Procuratura Generală de comun cu Serviciul de Informații și Securitate (SIS) și Î.S. ”Centrul de telecomunicații speciale” (CTS) au identificat și blocat activitatea unui virus, care viza sistemele informaționale a cinci instituții publice din Republica Moldova.

Informaţia a fost difuzată printr-un comunicat oficial al Procuraturii Generale, care ne anunţă că atacul cibernetic nu a dus la daune.
„Potrivit specialiștilor, informațiile din calculatoarele infectate nu au fost compromise, întrucât virusul a fost depistat în faza incipientă, astfel fiind stopată orice tentativă a malware-ului de a-și instala componentele în calculatoare, precum și a rula comenzile de pe serverul atacatorilor.”

Atacul ar fi venit de la şase servere din afara ţării, iar soft-ul malițios ar fi utilizat tehnici de criptare extrem de avansate. Pentru a identifica surselor de infectare și a elucida toate circumstanțele producerii incidentelor cibernetice ofiţerii de la SIS,Procuratura Generală şi cu suportul experților CTS continuă investigarea acestui caz.