Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Adresarea lui Ion Bodrug către…

Adresarea lui Ion Bodrug către foștii lui colegi

Ion Bodrug, șef al Inspectoratului General de Poliție, a anunțat că se retrage din domeniul public în cel privat.

Totodată, acesta a lăsat un mesaj pentru foștii săi colegi: „În viața fiecărui om există o cale anevoioasă spre ascensiune, dorința de a construi, consolida și dezvolta ceea ce, după părerea altora, este imposibil sau foarte greu. Din propria experiență, dragi colegi, afirm că, cariera unui polițist nu este deloc ușoară. Este nevoie de foarte mare experiență, dorință, tact polițienesc și subordonare pentru a sluji cu demnitate Patriei și de a proteja drepturile și libertățile fundamentale ale cetățeanului.

Nu este o noutate să afirm astăzi că orice început are și un sfârșit, dar și un sfârșit este debutul unui nou început.

Astfel, astăzi vin în fața Dumneavoastră să-mi exprim înalta apreciere a activității pe care ați desfășurat-o și o desfășurați în continuare.

Făcând o retrospectivă a ultimilor ani, am reușit împreună să facem multe lucruri bune:
– să consolidăm societatea și să-i oferim securitatea garantată, dovedită prin acțiuni concrete de contracarare a grupărilor criminale de diferit nivel;
– să promovăm imaginea Poliției prin campanii de informare lansate pentru copii și pentru întreaga societate;
– să organizăm acțiuni de încurajare a spiritului civic și a intoleranței față de violența de diferit gen.
Am luptat cu toate tipurile de crimă, începând de la cele excepțional, deosebit de grave, finalizând cu cele mai puțin grave, cu furturile din buzunare, cu contravenienții circulației rutiere, am reușit să aducem la cunoștința și percepția fiecărui angajat al poliției beneficiile integrării europene și europenizarea treptată a poliției naționale.

Împreună cu Dvs. am sporit receptivitatea Poliţiei la necesităţile comunităţii, am integrat Poliţia în comunitate şi am consolidat legitimitatea acţiunilor prin intermediul unei activităţi poliţieneşti bazate pe consens şi îmbunătăţirea serviciilor oferite publicului.

Stimați colegi, Dumneavoastră urmează să continuați activitățile începute împreună, să le dezvoltați și să urmăriți evoluția pozitivă a acestora pe parcursul anilor. Doar consolidați și bazați pe lege veți putea curma crimele și asigura liniștea și pacea cetățenilor R. Moldova!
În acest sens, Vă mulțumesc pentru munca depusă, pentru timpul personal pe care l-ați jertfit serviciului în Poliție și suportul adus personal mie!

Eu, ca polițist, care m-am dedicat întru totul activității în poliție, Vă îndemn să aveți mai multă grijă de familia voastră, să acordați mai mult timp copiilor, să trăiți viața frumos, pentru că după acest sistem complicat există o viață frumoasă pe care, din păcate, mulți dintre noi nu reușesc să o exploreze!

Am luat decizia să mă retrag într-un domeniu privat. Vă doresc să puteți rezista schimbărilor și să faceți față tuturor provocărilor!”, a scris Ion Bodrug.

Amintim că Ion Bodrug s-a născut la 11 august 1976, în oraşul Chişinău. Acesta a absolvit Academia „Ştefan cel Mare” a MAI, iar din 1998 a început să activeze în acest domeniu.