Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Accidentul din sectorul Ciocana, cu…

Accidentul din sectorul Ciocana, cu implicarea unui troleibuz, în urma căruia a decedat o fată de 12 ani: cauza penală a fost remisă în instanță

Sursa: TV8

Procuratura municipiului Chișinău anunță joi, 25 mai, că a încheiat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a șoferiței de troleibuz care a lovit mortal o minoră pe 24 martie, în sectorul Ciocana al capitalei.

Femeia este învinuită de comiterea infracțiunii de încălcăre a regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane (art.264 alin.(3) lit.b) din Codul penal).

Procurorii au înaintat acuzarea pe faptul că, învinuita, în timpul deplasării cu mijlocul de transport, „a ignorat cerințele Regulamentului Circulației Rutiere, fapt ce a dus la tamponarea unei minore de 12 ani”.

„Mai exact, șoferița de troleibuz nu a ţinut seama de totalitatea factorilor ce caracterizează condiţiile rutiere, existenţa unor obstacole pe sectoarele drumului, intensitatea şi nivelul de organizare a traficului rutierînvinuita având obligaţia să se abţină de la mişcare, dacă alţi participanţi au prioritate, în spaţiul longitudinal al carosabilului, iar fiind în zona de acțiune a indicatoarelor rutiere „Trecere pentru pietoni” și marcajului rutier orizontal longitudinal „Trecere pentru pietoni” pe bd. Mircea cel Bătrân, din mun. Chișinău, a tamponat pietonul, care traversa carosabilul de la dreapta spre stânga, relativ deplasării mijlocului de transport, unde în urma traumatismelor suportate, victima a decedat la fața locului”, potrivit Procuraturii.

Învinuita și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea faptei imputate.

Măsura preventivă – arestul la domiciliu, a fost prelungită în privința acuzatei.

Aceasta riscă o pedeapsă maximă de până la 7 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport, precizează oamenii legii.