Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   A părăsit sala de judecată,…

A părăsit sala de judecată, deși a fost condamnat la 3 ani de închisoare

Administratorul unei firme din Bălți a fost condamnat pentru comiterea insolvabilităţii intenţionate şi fictive a întreprinderii gestionate.

În cadrul procesului judiciar s-a constatat vinovăţia respectivului administrator în faptul, că în scopul declarării întreprinderii gestionate ca agent economic insolvabil, prin mai multe scheme frauduloase, intenţionat a creat situaţia financiară dificilă a firmei administrate, cu cauzarea creditorilor a unor daune în proporţii deosebit de mari – peste 3 milioane de lei.

Prin neincluderea în raportul financiar a mijloacelor băneşti şi neprezentarea soldurilor corecte a mijloacelor băneşti în numerarul casei întreprinderii, administratorul acesteia, a dus la declararea incorectă a incapacităţii de plată a debitorului, prejudiciind interesele creditorilor în proporţii deosebit de mari.

Pentru cele incrimiate de procurori, recent, inculpatul a fost condamnat la 3 ani închisoare cu privarea de drepturi de a ocupa funcţii de conducere şi gestionare a organizaţiilor comerciale pe un termen de 3 ani. Sentinţa a fost pronunţată în lipsa inculpatului, care, imediat ce judecătorul s-a retras în camera de deliberare, a părăsit sala de şedinţe judiciare într-o direcţie necunoscută.

Sentinţa este cu drept de atac.