Ziua Independenței Ucrainei va fi marcată fără paradă militară

Președintele Vladimir Zelenski a declarat că în acest an nu va fi organizată tradiționala parada militară cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei. Potrivit șefului statului ucrainean, sărbătoarea va fi marcată altfel, banii economisiți fiind oferiți angajaților din sistemul militar.

„De obicei, se organizau parade, care erau pompoase și sigur că nu erau ieftine. Totuși, în acest an, în loc de parade, vom aloca banii eroilor – militarilor. Am decis ca suma de 300 de milioane de grivne să fie utilizată pentru a premia sergenții, ofițerii etc. Vom sărbători și Ziua Independenței, dar într-un alt format”, a afirmat președintele într-un video publicat pe pagina sa de Facebook.

Ziua Independenței Ucrainei este marcată la 24 august.

Foto: UA News

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *