Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Zelensky: „Întregul proiect european este…

Zelensky: „Întregul proiect european este o țintă pentru Rusia”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky menționează, într-un nou discurs, că este „obligația morală a tuturor democrațiilor” să susțină dorința Ucrainei pentru pace. În același context, el mai spune că „agresiunea rusă nu are intenția să se limiteze la Ucraina”.

Scopul coaliţiei noastre anti-război este foarte clar: să oprească acest război pornit de Rusia cât mai curând posibil, să ne elibereze ţara de invadatori. Şi să asigure securitatea Ucrainei şi, prin urmare, securitatea democraţiei şi a libertăţii pentru popoarele din Europa de Est.

De asta, este obligația morală a tuturor democrațiilor, tuturor forțelor Europei, să susțină dorința Ucrainei pentru pace.

Asta este, de fapt, o strategie de apărare pentru orice stat civilizat. Să pună presiune asupra Rusiei pe cât de mult posibil pentru a restabili pacea şi securitatea pe cât de mult posibil, pentru a restabili puterea dreptului internațioal, cât de curând posibil și pentru a preveni catastrofa cauzată de legea forței, o catastrofă care va dăuna inevitabil tuturor, pentru că agresiunea rusă nu a fost intenționată ca să se limiteze doar la Ucraina, distrugerii doar a vieții și libertății noastre. Întregul proiect european este o țintă pentru Rusia”, a spus Zelensky.

Astăzi este a 46-a zi de război în Ucraina. Trupele ruse continuă să bombardeze orașe, iar mii de oameni au fost evacuați din calea războiului. Potrivit Rusiei, aceasta ar fi o „operațiune specială” scopul căreia ar fi „denazificarea” și demilitarizarea Ucrainei.