Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Zelensky califică semnalele de la…

Zelensky califică semnalele de la platforma de negocieri cu Rusia drept pozitive, dar spune că aceste semnale „nu îneacă exploziile obuzelor rusești”- VIDEO

Sursa foto: captură de ecran

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a calificat semnalele de la platforma de negocieri cu Rusia drept pozitive, dar spune că aceste semnale „nu îneacă exploziile obuzelor rusești”, transmite novosti.dn.ua.

„Puteți numi pozitive semnalele pe care le auzim de la platforma de negociere, dar aceste semnale nu îneacă exploziile obuzelor rusești”, a declarat Zelensky.

Potrivit lui, Ucraina vede toate riscurile și nu vede niciun motiv creadă declarațiile care vin de la anumiți reprezentanți ai statului rus.

„Ucrainenii nu sunt oameni naivi, au învățat în aceste 34 de zile de invazie și în ultimii 8 ani de război din Donbas că poți avea încredere doar în rezultate concrete, fapte. Desigur, Ucraina este pregătită pentru negocieri și va continua procesul de negociere în măsura în care depinde cu adevărat de noi. Ne bazăm pe rezultat. Trebuie să existe o securitate reală pentru noi, pentru stat, pentru suveranitate. Trupele ruse trebuie să părăsească zonele ocupate. Suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei trebuie garantate. Nu pot exista compromisuri privind suveranitatea și integritatea noastră teritorială și nu vor exista. Acestea sunt principii clare, o viziune clară asupra rezultatului posibil”, a adăugat el.

În context, Volodimir Zelensky a făcut un apel către cei care răspândesc informații pe rețelele de socializare despre presupusa „pierdere a suveranității Ucrainei”.

„Și pentru cei din rețelele de socializare care percep cuvintele ca și cum ar fi fapte „pierderea suveranității”, vreau să vă reamintesc un lucru: trăim într-un stat democratic, luptăm pentru libertatea noastră, pentru că orice decizie contează pentru poporul nostru trebuie să fie acceptat nu de o singură persoană, nici de un grup de oameni cu opinii politice, ci de întregul nostru popor”, a conchis președintele ucrainean.

O nouă rundă de negocieri între Ucraina şi Rusia a avut loc marți, 29 martie, la Istanbul, Turcia. Ucraina a propus semnarea unui acord privind garanțiile internaționale de securitate, iar reprezentanții părții ruse au declarat că Federația rusă își va prezenta răspunsurile sale după ce va analiza propunerile Ucrainei.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că a decis încetarea acțiunilor militare în direcțiile Kiev și Cernihov. Ulterior, șeful delegației ruse, Vladimir Medinski, consilierul președintelui rus Vladimir Putin, spune că reducerea acțiunilor militare în direcțiile Kiev și Cernihiv nu înseamnă „încetarea focului”.