Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Vladimir Jirinovski: „În fostele state…

Vladimir Jirinovski: „În fostele state ale URSS trebuie să fie doar steagul rus. Toți ceilalți trebuie trimiși în lagărele din Siberia”

Deputatul rus Vladimir Jirinovski, cunoscut pentru criticile sale radicale, a comentat decizia procurorilor ruși de a verifica legalitatea declarațiilor de independență adoptate de statele baltice în 1991 și a spus că este „fericit” că procurorii au venit cu o asemenea inițiativă, după ce ei au insistat la aceasta de-a lungul anilor.

Jirinovski susține că deciziile din 1991 au fost ilegale, iar despre asta s-a vorbit de nenumărate ori, dar nu s-au luat măsuri. „Consituția URSS nu prevedea destrămarea țării. Cei care voiau să iasă trebuiau să organizeze referendumuri, dar acestea nu au fost organizate… În Țările Baltice au venit tancurile americane. Noi o să le lăsăm acolo, nu le vom întoarce americanilor. O să ajungă la muzeu când drapelul rus va flutura deasupra orașelor Riga, Vilnius și Tallinn. Întreg teritoriul fostelor republici sovietice este zonă de interes naţional al Rusiei. Toţi care se află acolo se află ilegal, americanii sunt ocupanţi. Armatele letonă, estonă sau lituaniană se află ilegal acolo, cu atât mai mult armata ucraineană. Trebuie să fie o singură armată, cea rusă”, a declarat Jirinovski.

Deputatul a adăugat că toți militarii care se află în prezent în Țările Baltice trebuie expluzaţi sau trimişi în lagărele din Siberia.