Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Opozantul rus, Alexei Navalny,…

VIDEO Opozantul rus, Alexei Navalny, condamnat la 9 ani de închisoare pentru fraudă pe scară largă

Tribunalul din Moscova l-a declarat și condamnat pe opozantul rus, Alexei Navalny, la 9 ani de închisoare pentru fraudă pe scară largă și sfidarea instanței, scrie Zona Media.

UPDATE 14:27 Tribunalul din Moscova l-a condamnat pe opozantul rus, Alexei Navalny, la 9 ani de închisoare pentru fraudă pe scară largă.

„Instanța îl condamnă pe Navalny la 9 ani de închisoare cu o amendă de 1,2 milioane de ruble”, a declarat magistrata Margarita Kotova.

Cu câteva zile înainte de a fi pronunțată sentința de astăzi, judecătoarea Marina Kotova, cea care l-a condamnat pe Navalny la încă 9 ani de închisoare, a fost transferată de la Judecătoria Lefortovsky la Tribunalul orașului Moscova printr-un decret al președintelui rus Vladimir Putin.

Opozantul rus Alexei Navalny a fost adus marți, 22 martie, în fața instanței de judecată pentru noi acuzații care i-ar putea prelungi cu 15 ani condamnarea la închisoare. Navalny a fost recunoscut vinovat de fraudă.

Procurorul Nadezhda Tikhonova a cerut 13 ani într-o colonie cu regim strict.

„Nu-mi pasă, chiar dacă cereți 113 ani și haideți – nu mă veți speria pe mine sau pe oameni ca mine”, a spus Navalny în ultimul său discurs la o întâlnire din 15 martie.

Navalny ispășește deja o pedeapsă de doi ani și jumătate într-o tabără penitenciară la est de Moscova, pentru încălcarea condițiilor de eliberare condiționată.

Alexei Navalny, pe care instanța l-a amendat și cu 1,2 milioane de ruble (11 535 de dolari), a respins ultimul dosar penal împotriva lui drept motivat politic și a pledat nevinovat.

În acest nou proces, anchetatori îl acuză pe opozant de faptul că a deturnat donaţii în valoare de peste 4,7 milioane de dolari, bani plătiţi organizaţiilor sale – fapte care pot fi pedepsite cu maximum zece ani de închisoare. Aleksei Navalny riscă, de asemenea, până la şase ani de închsoare cu privire la ultragiu într-un tribunal în cursul unei audieri, anul trecut. În iunie 2021, principalele organizaţii ale opozantului, inclusiv Fondul luptei împotriva corupţiei (FBK) au fost calificate drept „extremiste” de către justiţia rusă, o hotărâre care a antrenat încgiderea acestora şi proceduri judiciare împotriva multora dintre activiştii acestora.

Detalii aici: Opozantul rus Alexei Navalny riscă 15 ani de închisoare în plus pentru noi acuzații de fraudă și sfidarea instanței de judecată