VIDEO/ Principalul opozant al Kremlinului, din nou în duba poliției. Ce le-a făcut autorităților
Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a ajuns joi, din nou, în duba poliţiei, notează presa de peste Prut.
A fost arestat pentru câteva ore în urma unor percheziţii făcute la sediul din Moscova al organizaţiei sale, Fondul luptei împotriva corupţiei.
Cu puţin timp înainte, Navalnîi a difuzat înregistrări cu momentul în care intrarea în clădire era forţată cu bormaşina şi cu fierăstrăul electric.
Imagini video:
Aleksei Navalnîi, care în ultimii ani a ajuns de nenumărate ori la închisoare, a ironizat autoritățile chiar înainte ca trupele speciale să năvălească în birourile organizației sale.
Membrii organizației lui Navalnîi au așteptat resemnați să se întâmple inevitabilul, notează stirileprotv.ro.
În septembrie și octombrie, Fondul luptei împotriva corupției a fost vizat de valuri masive de percheziții în toată țara din cauza unei anchete cu privire la “spălare de bani”, iar conturile bancare ale organizației au fost blocate.
Miercuri, Navalnîi și-a exprimat pe Twitter indignarea față de “răpirea” unuia dintre colaboratorii săi. În vârstă de 23 de ani, Ruslan a fost imediat trimis în Extremul Orient Rus pentru a efectua serviciul militar obligatoriu de un an. Mesajul lui Navalnîi a fost însoțit de o înregistrare video în care poate fi văzut un tânăr înconjurat de oameni în uniformă, urcat într-o furgonetă, noaptea, într-un peisaj înzăpezit.
După mai multe anchete care denunță corupția în sferele înalte ale puterii, organizația lui Navalnîi a fost clasată drept “agent străin” de către autoritățile din Rusia.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.