Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ „Peste o mie de…

VIDEO „Peste o mie de rachete au fost trase, în ultimele zile, asupra Israelului, iar 90% dintre acestea au fost interceptate de sistemul Iron Dome”. Israelul are trei sisteme de apărare antirachetă

Rockets are seen in the night sky fired towards Israel from Beit Lahia in the northern Gaza Strip on May 14, 2021. - Israel bombarded Gaza with artillery and air strikes on Friday, May 14, in response to a new barrage of rocket fire from the Hamas-run enclave, but stopped short of a ground offensive in the conflict that has now claimed more than 100 Palestinian lives. As the violence intensified, Israel said it was carrying out an attack "in the Gaza Strip" although it later clarified there were no boots on the ground. (Photo by ANAS BABA / AFP)

Presa internațională scrie că „peste o mie de rachete au fost trase, în ultimele zile, asupra Israelului, iar 90% dintre acestea au fost interceptate de sistemul Iron Dome”. Israelul are trei sisteme de apărare antirachetă.

Iron Dome din Israel este un sistem de apărare aerian dezvoltat de firmele israeliene Rafael Advanced Defense Systems și Israel Aerospace Industries, cu sprijinul financiar și tehnic al Statelor Unite.

Pus în funcțiune pentru prima dată în anul 2011, este conceput pentru a opri rachete și artilerii cu rază scurtă de acțiune, precum cele trase din Gaza.

Două sisteme separate, cunoscute sub numele de „Praștia lui David” și „Săgeata”, sunt proiectate pentru amenințări cu rază medie și lungă de acțiune, inclusiv avioane, drone, rachete și rachete.

Iron Dome se bazează pe un sistem de radar și analiză pentru a determina dacă o rachetă de intrare este o amenințare, lansând un interceptor numai dacă racheta de intrare riscă să lovească o zonă populată sau o infrastructură importantă, scrie The Washington Post.

Interceptorii, care sunt declanșați vertical fie de la unități mobile, fie de la un loc static de lansare, sunt proiectați pentru a detona racheta de intrare în aer, producând explozii pe cer, care au venit să însoțească sirenele de avertizare în timpul recentelor conflicte israeliano-palestiniene.

Potrivit presei internaționale, peste o mie de rachete au fost trase, în ultimele zile, din Gaza asupra Israelului, în cadrul confruntărilor dintre evrei și palestinieni din Fâșia Gaza.

Oficialii militari israelieni susțin că 90% dintre rachete au fost interceptate cu succes de sistemul Iron Dome.