VIDEO/ A doua zi de proteste în România: „Jandarmeria apără hoția”

Circa 35 de mii de oameni protestează sâmbătă, 11 august, la București și în alte câteva orașe marie din România, transmite digi24.ro. Protestatarii scandează „Jandarmeria apără hoția”, după ce în timpul mitingului de ieri au avut loc violențe, iar forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene și tunuri de apă împotriva protestarilor.

„N-aveţi voi atâta gaz câtă durere avem noi”, „Liviu, nu uita, aici nu-i Dragneţia”, „Demisia Guvernului” sunt doar câteva dintre mesajele de pe pancartele protestatarilor. Mulţi dintre aceştia au venit pregătiţi cu măşti de protecţie în cazul în care izbucnesc noi violenţe şi forţele de ordine vor folosi gaz lacrimogen, transmite mediafax.ro.

Protestatarii cer demisia Guvernului.

.

În urma incidentelor de la protestul diasporei, din 10 august, peste 450 de persoane au primit asistenţă medicală în Piaţa Victoriei, dintre aceste 65 fiind transportate la spital. 33 de protestatari au fost duşi pentru audieri la secţii de poliţie din Capitală şi, până acum, au fost întocmite 8 dosare penale.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. ares

    da ce face diaspora pentru Romania ???? o tara e puternica daca exporta ceva …ce exporta Romania ??? daca este colonia de fapt a britaniei si sua, caci cele mai mari resurse sunt exploatate de corporatiile sua si britania …asa ca nu fac nimic diaspora in afara sa protejeze si sa linga hotilor …yohanis la puscaria pentru dosarul padurea romaniei…

  2. Dromihetes

    Asemenea actiuni organizate in anul centenarului sunt cam departe de Idealul reintregirii. Cineva doreste rasturnarea barcii romane, ca in decembrie 1989. Atunci am auzit cu propriile urechi la Radio Buucresti cum Ceausescu amintise in ajun la congres c[ ar trebui abordata problema Basarabiei. Am vrut ca sa recitesc asta in Adevarul, Sc]nteia. Nu erau acele cuvinte. Ele au fost reconfirmaate de istorici. Deci, Idealul lui Ceausescu a fost reunirea. Acum dup[ mine c[ aceste aspratii apar pe ambele maluri ale Prutului, cineva seamana din nou discordie. Cu ce s-a ales romanii dupa 1989 deja nu mai este secret.Bogatii au devenit mai bogati, saracii – si mai saraci. Vorba cantecului ..Vin ai nostri, preaca ai nostri …etc …Pretinsele proteste amintesc de Marșul popei Gapon pe data de 9 ianuarie 1905 in Rusia țaristă. Cineva a indemnat populatia sa plece la palatul de Iarnă doar pentru a-i transmite țarului o petiție. Ohranka a știut că se întinde o cursă guvernîrii. Soldații din paza palatului care au avut rude ucise de pretinsii revolutionari teroristi , nu au rezistat si au deschis focul. Înainte de acest sinistru mars, teroristi revolutionari ucideau parinții soldaților din regimentele de elită, doar ca să provoace revolta lor. Serviciile de informații ruse au cerut țarului ca paza să nu aibă caruse, dar Nicolae al doilea, necunoscînd bine situația, și starea de spirit regimentului de pază a insistant ca ei să fie înarmați. După asta a urmat alt val al terorismului soldate cu revoluția din februarie 1917, și putciul bolsevic din octombrie 1917 . Vorba veche – cine nu cunoaste Istoria, riscă mult. Ea se poate repeta. dacă nu vor fi luate învățmintele ei – depistarea provocatorilor…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *