Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Vicepreședintele Consiliului de Securitate al…

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, despre vizita liderilor europeni la Kiev: „Fără rezultat. Nu va aduce Ucraina mai aproape de pace”

Fostul președinte al Federației Ruse Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că vizita în Ucraina a celor patru lideri europeni, Klaus Iohannis, Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi, este „inutilă”.

Într-o postare pe pagina sa de Twitter, fostul președinte al Rusiei a calificat vizita liderilor occidentali drept „fără rezultat” și a spus că aceasta nu va aduce pacea în Ucraina.

„Fanii europeni ai broaștelor, lebărului și spaghetelor adoră să viziteze Kievul. Fără rezultat. Au promis aderarea la UE și obuziere vechi Ucrainei (…). Au plecat acasă cu trenul, ca acum 100 de ani. Totul este în regulă. Și totuși, nu va aduce Ucraina mai aproape de pace”, a spus Medvedev.

Joi, 16 iunie, președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, premierul Italiei, Mario Draghi, și președintele României, Klaus Iohannis, au vizitat orașul Irpin, care s-a aflat sub ocupație rusă timp de aproape o lună.

În cadrul vizitei din Irpin, autoritățile ucrainene le-au vorbit liderilor europeni despre crimele armatei ruse din orașele din regiunea Kiev, care au fost ocupate la începutul lunii martie de armata rusă și eu fost eliberate abia la începutul lunii aprilie. Liderii statelor europene au fost însoțiți de militari și jurnaliști.

Liderii europeni, Klaus Iohannis, Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi s-au întâlnit cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky. Cei cinci lideri au făcut mai multe fotografii după discuțiile oficiale, iar președintele ucrainean a postat un mesaj pe canalul lui de Telegram.