Un cetățean român a fost prins la vamă cu țigări din R. Moldova în valoare de jumătate de milion de lei

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au descoperit, ascunse într-un automarfar peste 10.000 de pachete cu țigări, pentru care conducătorul auto nu deținea nici un document de proveniență. Acestea erau cu timbru fiscal din R. Moldova.

„Ieri, 27 ianuarie 2018, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră un cetățean român, C.V., în vârstă de 29 ani, conducând un ansamblu de autovehicule marca Mercedes care transporta paleți cu sticle. Din primele verificări s-a constatat faptul că un cablu de siguranță a automarfarului era rupt, existând astfel suspiciuni cu privire la marfa transportată”, anunță Poliția de Frontieră Română, într-un comunicat de presă.

„Polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit, ocazie cu care, deasupra paleților cu sticle au fost descoperite mai multe colete care conțineau țigări. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 10.300 pachete, cu timbru fiscal din R. Moldova, în valoare de peste 113.000 lei românești (echivalentul a aproximativ jumătate de milion de lei moldovenești). Țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit titlului VII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de țigarete”, se mai precizează în comunicat.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *