Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un memorial improvizat a apărut…

Un memorial improvizat a apărut la Moscova pentru a comemora victimele atacului cu rachete al Rusiei asupra unei clădirii din Dnipro: Poliția rusă a reținut patru persoane

Sursa foto: Telegram/ SOTA

Un mic loc de comemorare a persoanelor ucise în atacul cu rachete din 14 ianuarie asupra unei clădiri rezidențiale din orașul Dnipro a apărut marți, 17 ianuarie, lângă monumentul scriitoarei ucrainene Lesya Ukrainka, din centrul Moscovei. Poliția din Rusia a reținut patru persoane lângă memorialul improvizat, potrivit proiectului pentru drepturile omului OVD-Info, declarat „agent străin” în Rusia.

Mai întâi polițiștii au reținut două persoane care depuneau flori. Ulterior, au reținut încă două persoane care se aflau în apropiere.

Potrivit sursei citate, Poliția a fost chemată de un grup de activiști ai mișcării pro-guvernamentale „SERB”, care susțin că ar fi discreditată armata rusă.

Un bloc din orașul Dnipro, din centrul Ucrainei, a fost lovit sâmbătă, 14 ianuarie, de o rachetă rusă. Potrivit informațiilor disponibile în dimineața seara zilei de marți, 17 decembrie, în total, 45 de persoane (inclusiv 6 copii) au fost ucise, iar 79 de persoane (inclusiv 16 copii) au fost rănite. Șeful administrației militare din regiunea Dnepropetrovsk, Valentin Reznicenko a anunțat că operațiunea de căutare și salvare din orașul Dnipro s-a încheiat.

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a promis că cei care se fac vinovați de atac vor fi aduși în fața justiției, spunând că e asta e o „sarcină fundamentală” pentru Ucraina și aliații ei occidentali.

„Lovitura de la Dnipro și toate celelalte atacuri similare cad sub jurisdicția Tribunalului Penal Internațional, și ne vom folosi de toate oportunitățile, naționale și internaționale, pentru a asigura că toți ucigașii ruși, toți care dau și execută ordine de atacuri teroriste contra poporului nostru să fie duși în fața justiției și să fie pedepsiți pentru asta”, a spus Zelenski luni seara.