Un avion cu 149 de persoane la bord s-a prăbușit

Un avion cu 149 de pasageri și opt membri ai echipajului s-a prăbușit duminică dimineață în Etiopia. Aeronava avea o vechime de numai cinci luni, potrivit airlive.net. Este al doilea avion de acest tip care se prăbușește în numai jumătate de an, transmite digi24.ro.

Compania Ethiopian Airlines a anunțat că „nu există supraviețuitori”. Potrivit unui purtător de cuvânt citat de BBC, la bord erau oameni din 33 de țări.

Aeronava, un Boeing 737 MAX 8, operată de compania etiopiană AvionAn zbura pe ruta Addis Ababa către Nairobi.

La bord se aflau 149 de pasageri și opt membri ai echipajului, potrivit unui anunț al companiei aeriene.

Avionul s-a prăbușit la ora 8:55, ora locală, la scurt timp după ce a decolat din capitala Etiopiei. Pilotul a pierdut contactul cu turnul de control la numai 6 minute de la decolare.

Compania a precizat că au început căutările posibililor supraviețuitori.

Abiy Ahmed, premierul Etiopiei, a anunțat că există decese și a exprimat pe Twitter condoleanțele sale la adresa rudelor.

Acesta este al doilea avion Boeing 737 MAX 8 care se prăbușește în decurs de șase luni, Pe 29 octombrie 2018, un avion asemănător al companiei Lion Air s-a prăbușit în Marea Java. Bilanțul a fost de 189 de persoane decedate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *