Turcia deschide procesul în cazul asasinării ambasadorului rus Andrei Karlov. Printre suspecţi – clericul Fethullah Gulen

Douăzeci şi opt de suspecţi vor fi judecaţi marţi, 8 ianuarie, în urma asasinării ambasadorului rus Andrei Karlov, care a fost împuşcat mortal în decembrie 2016, în timp ce se afla la o expoziţie în Ankara, relatează France 24, citată de mediafax.ro.

La 19 decembrie 2016, Andrei Karlov, în vârstă de 62 de ani, a fost împuşcat mortal de către Mevlut Mert Altinas, un fost agent al poliţiei turce, în vârstă de 22 de ani.

Altinas, în vârstă de doar 22 de ani, a strigat “Allahu Akbar” şi a promis că cei responsabili pentru evenimentele din Siria vor fi traşi la răspundere. Acesta a fost ucis la scurt timp de către forţele speciale ale Turciei.

Procurorul general de la Ankara a acuzat 16 dintre suspecţi cu “crimă cu premeditare cu intenţia de a cauza teroare”. Ceilalţi 12 au fost acuzaţi de “apartenenţă la o organizaţie teroristă”.

Printre suspecţi se numără şi clericul musulman Fethullah Gulen, pe care regimul de la Ankara îl consideră de asemenea responsabil pentru tentativa eşuată de lovitură de stat din 15 iulie 2016, în urma căreia 250 de persoane au murit şi alte 2.200 au fost rănite.

Gulen a negat atât implicarea în tentativa de lovitură de stat, cât şi în asasinat.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Reporter

    Turcia deschide procesul în cazul asasinării ambasadorului rus Andrei Karlov DUPĂ PESTE DOI ANI DE LA SĂVÂRȘIREA FAPTELOR? Precis, că asta este rezultatul vizitei dictatorului Erdogan în Moldova. când a făcut schimb de experiență în manipularea justiției și șantaj cu STĂPÂNUL MOLDOVEI , TALPA IADULUI PLAHOTNIUK? De câte ori în Moldova Talpa Iadului Plahotniuc a deschis dosare pe fapte inexistente sau a șantajat politicieni pe chestii de mult trecute? A-și aminti doar de fostul deputat și ex-prim-ministru Valeriu Streleț, fosta vice președintă a Parlamentului Liliana Palihovici, marele amator de coniacuri scumpe, fostul guvernator BNM Lioncic Talmaci, etc…

    ***

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *