Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Turcia a fost lovită de…

Turcia a fost lovită de un nou cutremur: 29 de clădiri avariate anterior s-au prăbușit după seism

Sursa foto: Getty Images

În Turcia, în regiunea afectată de cutremurul devastator din 6 februarie 2023 a mai avut loc un seism de 5.6 grade, relatează CNNTURC luni, 27 februarie. Agenția Turciei pentru Gestionarea Dezastrelor și Urgențelor (AFAD) a anunțat că un cutremur cu magnitudinea de 5.6 s-a produs luni, 27 februarie, la ora 12.04, cu epicentrul în districtul Yeșilyurt din Malatya.

Potrivit AFAD, „seismul s-a produs la o adâncime de aproximativ 6,97 kilometri. Cutremurul puternic a fost resimțit și în provinciile învecinate”.

Conform primelor estimări, 29 de clădiri avariate s-au prăbușit în urma replicii cu magnitudinea de 5,6 în Malatya. Președintele AFAD, Yunus Sezer, a anunțat la ora 13.26 că „o persoană și-a pierdut viața și 69 de persoane au fost rănite în urma cutremurului. La ora 13.45, 1 persoană a fost salvată în viață de sub dărâmături, unde se aflau tatăl și fiica, iar la ora 14.20, tânăra a fost salvată de sub dărâmături”.

Anterior Ziarul de Gardă a scrisșase persoane au murit în urma cutremurului cu magnitudinea de 6,4 care a lovit luni seară, 20 februarie, regiunea de frontieră dintre Turcia și Siria, la două săptămâni după ce un seism mai mare a ucis peste 47 mii de persoane și a avariat sau distrus sute de mii de case.

Cutremurul de luni, de data aceasta cu o magnitudine de 6,4, a fost localizat în apropierea orașului Antakya din sudul Turciei și a fost resimțit în Siria, Egipt și Liban. Acesta s-a produs la o adâncime de 10 km, a declarat Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC).