Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Trupele rusești au tras două…

Trupele rusești au tras două rachete asupra orașului Odesa. Comandamentul Operațional Sud: „Proiectilele au fost doborâte de sistemul de apărare aeriană”

Imagine-simbol

Trupele rusești au tras duminică, 27 martie, două rachete asupra oraşului-port Odesa, din sudul Ucrainei, însă au fost doborâte cu succes de sistemul de apărare aeriană, scrie unian.net. 

Informația a fost furnizată de Vladislav Nazarov, ofițer de presă al Comandamentului Operațional Sud.

Potrivit acestuia, forțele rusești au tras două rachete din mare spre Odesa, dar au fost doborâte de sistemul de apărare aeriană din Ucraina.

Nazarov a menționat că armata rusă continuă să exercite presiune psihologică asupra populației civile din regiune.

„Invadatorii cred că suntem obosiți, dar nu suntem. Suntem calmi și gata să ripostăm”, a subliniat Nazarov.

Odesa, un port pitoresc la Marea Neagră, care se ocupă de mai mult de jumătate din importurile și exporturile Ucrainei, este văzut ca o țintă strategică și majoră pentru forțele ruse. Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie în ceea ce Kremlinul descrie drept o „operație militară specială”.

O lună mai târziu, capitala Kiev și orașe cheie precum Odesa sunt încă necucerite, trupele ruse se confruntă cu o rezistență puternică din partea forțelor ucrainene și o opoziție sfidătoare din partea populației civile. Dar unele orașe, cum ar fi Mariupol și Cernihiv se află într-o situație critică.