Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Orașul Cernihiv se apropie de…

Orașul Cernihiv se apropie de o catastrofă umanitară. Localnicii au rămas fără curent electric, căldură și apă

Imagine-simbol

Orașul ucrainean Cernihiv, situat pe râul Desna, se apropie de o catastrofă umanitară. În prezent, din cauza bombardamentelor intense ale armatei ruse, localnicii au rămas fără curent electric, căldură și apă.

Potrivit șefului administrației militare regionale Cernihiv, Vyacheslav Chaus, pe parcursul zilei de sâmbătă, în regiune au fost înregistrate 8 incendii, unul dintre ele fiind provocat de bombardamentele forțelor rusești.

De la începutul războiului au fost stinse 386 de incendii, dintre care 257 au fost provocate de bombardamentele rusești.

În cursul zilei de sâmbătă, 26 martie, un grup de pirotehnicieni ai Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei a intervenit de mai multe ori pentru a neutraliza munițiile neexplodate. În total, de la începutul ofensivei Rusiei asupra Ucrainei, au fost descoperite și neutralizate 115 obiecte explozive.

În prezent, orașele Harkiv, Lviv, Cernihiv, Sumy și Mariupol continuă să sufere bombardamente rusești intense. Situația din orașul Mariupol este critică.