Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Trupele rusești au atacat un…

Trupele rusești au atacat un turn de televiziune din Rivne: nouă persoane ucise și nouă rănite

Nouă persoane au fost ucise, iar alte nouă au fost rănite în urma unui atac aerian lansat de trupele ruse asupra unui turn de televiziune din Rivne, Ucraina. Anunțul a fost făcut de șeful Administrației Militare Regionale Rivne, Vitaliy Koval, scrie novosti.dn.ua.

„În această dimineață, în regiunea Rivne, două rachete au lovit un turn de televiziune și o clădire administrativă din apropierea acestuia. La ora 18:00, precizăm că avem 9 morți, 9 răniți. Lucrările sunt în desfășurare activă”, a spus Koval.

Sunt 19 zile de când armata lui Putin a început invazia în Ucraina. Eforturile diplomatice de a pune capăt războiului din Ucraina se intensifică. Oficiali americani discută cu omologii europeni şi chinezi în privinţa evenimentelor recente din Ucraina. Violenţele se amplifică, rachetele ruseşti au lovit duminică o bază ucraineană din apropierea graniţei cu Polonia.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.