Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Trupele ruse au furat ajutorul…

Trupele ruse au furat ajutorul umanitar destinat orașului Melitopol – primarul

Trupele ruse au furat un lot de ajutor umanitar destinat orașului Melitopol. Despre asta anunță primarul orașului, Ivan Fedorov.

Potrivit lui Fedorov, ajutorul umanitar a fost furat cu tot cu camioanele care-l transportau.

„Conform Convenției de la Geneva, garantul coridoarelor umanitare este Comitetul Internațional al Crucii Roșii. Organizația a primit asigurări scrise de ambele părți cu privire la intenția sa de a oferi un coridor umanitar. Rusia a asigurat. Pe hârtie. Totuși, după cum vedem, ea nu și-a îndeplinit asigurările.
Cazul ajutorului umanitar pentru Melitopol este un exemplu pentru întreaga lume civilizată că promisiunile Rusiei, chiar și organizațiilor internaționale, sunt fără valoare”, a scris pe Facebook, primarul orașului, Ivan Fedorov.

În cea de-a 44-a zi de război în Ucraina trupele ruse își intensifică atacurile în sud și est, iar autoritățile ucrainene depun eforturi pentru a evacua civili din regiunile estice ale țării. Adunarea Generală a ONU a votat pentru suspendarea Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului. Rusia a răspuns spunând că această decizie este ilegală şi motivată politic. Kremlinul a recunoscut pentru prima dată că a suferit pierderi „semnificative” de trupe în Ucraina.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina