Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Trupele ruse au distrus cel…

Trupele ruse au distrus cel mai puternic avion din posesia ucrainenilor

Ca urmare a unui atac aerian al trupelor ruse asupra aerodromului Gostomel de lângă Kiev, una dintre cele mai mari și mai grele avioane din producția ucraineană AN-225 „Vis” a fost ars. Informația a fost confirmată de către ministrul de Externe, Dmitri Kuleba.

„A fost cel mai mare avion An-225 „Vis” din lume. Rusia ne-a distrus avionul „Vis”, dar ei nu vor reuși niciodată să ne distrugă visul unui stat european puternic, liber și democratic. O să câștigăm!” – a scris Ministrul de Externe ucrainean, Dmitri Kuleba.

A patra zi de război în Ucraina a început cu alte sancțiuni impuse Rusiei. Mai multe bănci rusești au fost excluse din platforma SWIFT. Experții prognozează că această decizie va duce la deprecierea rublei rusești. Rezervele valutare ale Rusiei au fost și ele blocate prin înghețarea activelor Băncii Centrale. Ucraina însă a rezistat și noaptea trecută, în ciuda bombardamentelor rusești din cele mai mari orașe.

ZdG te ține la curent cu derularea evenimentelor din Ucraina și R. Moldova, după ce Vladimir Putin a decis să atace Ucraina.

AICI: Cronologia evenimentelor din Ucraina. Ziua a treia