Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Sute de case inundate și…

Sute de case inundate și oameni evacuați: Cinci regiuni din vestul Ucrainei se luptă cu efectele vremii nefavorabile

În Ucraina salvatorii continuă să lichideze consecințele ploilor torențiale locale înregistrate pe teritoriul țării din ultima perioadă. Sute de case au fost inundate, iar oamenii au fost evacuați, scrie Hromadske.

Salvatorii din Ucraina continuă și astăzi, 25 iunie, să lichideze consecințele ploilor intense și creșterea nivelului apei în râurile din regiunile Cernăuți, Transcarpatia, Lviv, Ivano-Frankivsk și Ternopol.

În regiunea Ivano-Frankivsk, 234 de localități din 16 raioane rămân inundate.

În total, salvatorii au evacuat 548 de persoane din zonele inundabile. 286 de persoane au fost salvate, iar 6 autoturisme cu 11 persoane au fost remorcate.

De asemenea, 4 546 subsoluri și 7 959 fântini au fost inundate în regiune. Au fost distruse149 km de drumuri, 4146 m de fortificații de coastă și 90 de poduri.

Și în R. Moldova angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) continuă să lichideze consecințele ploilor torențiale locale înregistrate pe teritoriul țării din ultima perioadă. 

Conform informațiilor din cadrul subdiviziunilor teritoriale, precipitațiile au creat mai multe prejudicii în localitățile din Republica Moldova. În localitatea Gherman, raionul Ungheni, salvatorii au acționat în forță pentru a evacua apa din șapte gospodării, beciurile și subsolurile cărora au fost înnămolite.

Pe segmentul Naslavcea – Dubăsari, în prezent, nu există riscuri mari cu excepția orașului Soroca, unde poate fi inundată o porțiune și blocat temporar sistemul de canalizare.