Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Statul major al Forțelor Armate…

Statul major al Forțelor Armate ale Ucrainei: armata rusă continuă ofensiva, cu vehicule blindate, în zeci de direcții. Imaginea războiului din câteva orașe ucrainene – VIDEO

Începând de miercuri dimineață, 2 martie, armata rusă continue ofensiva în toate direcțiile, inclusiv o blocadă asupra capitalei Kiev și a regiunii Mariupol, însă, deocamdată, ofensiva este respinsă de Forțele Armate ale Ucrainei și suferă pierderi semnificative, a informat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, potrivit novosti.dn.ua.

Imagini care vă pot afecta emoțional:

În direcția Podolsky, conform Statului Major, rușii, cu forțele a treisprezece grupuri tactice de batalion (BTGr) din Korug Militar de Est al Forțelor Armate RF, continue ofensiva de-a lungul Gorenichi, Gostomel, Linia Demidov în direcția Kiev pentru a bloca capitala Ucrainei din direcțiile nord și nord-vest.

În regiunea Zhytomyr există până la trei vehicule blindate de transport de trupe din armata a 5-a combinată.

În direcția Seversky, până la 17 vehicule blindate de transport de trupe ale rușiolor, în ciuda pierderilor de forță umană și echipamente, continuă să avanseze pentru a bloca Kievul din nord-est. 

Rușii au fost opriți în zonele așezărilor Kozelets, Bobrovitsa, Makeev. În cealaltă direcție, în zonele așezărilor Svetilnya, Pobeda, Ostroluchie, soldații ruși și-au pierdut potențialul ofensiv, a subliniat Statul Major.

Trupele rusești, cu până la două vehicule blindate de transport de trupe, încearcă de a ține înconjurate împrejurimile orașelor ucrainene Sumy, Lebedin și Akhtyrka.

În direcția Slobozhansky, până la 16 vehicule blindate de transport de trupe continuă operațiunea ofensivă în direcția Krasnograd și o parte a forțelor, până la 4 vehicule blindate de transport de trupe, spre Izyum. Arma rusă a suferit pierderi și a fost oprit în zona așezărilor Bogodukhov, Chuguev, Shevchenkovo.

În direcția Donețk, forțele ruse și-au concentrat eforturile pe blocarea orașului Mariupol, scrie Statul Major.

În direcția Tauride, armata rusă continuă operațiunile ofensive în zonele așezărilor Skadovsk, Golaia Pristan, Herson, Snegirevka, Novaia Kakhovka. După regrupare, continuă să se deplaseze în direcția Herson și Nikolaev. Până la două vehicule BTG-uri operează în zonele așezărilor Vasilievka, Krasnoye Pole, Novopetrovka.

În Zona Operațională a Mării Negre, Federația Rusă desfășoară un grup naval și continuă să se pregătească pentru o operațiune de aterizare navală.

Statul Major a spus că, nereușind să-și avanseze forțele, Forțele Armate ale RF continuă să efectueze atacuri cu rachete și bombă asupra infrastructurii esențiale „pentru a intimida populația civilă, care, împreună cu Forțele Armate ale Ucrainei, rezistă.”

„Moralul inamicului și voința lor de a câștiga scade rapid datorită apărării stabile a trupelor noastre. Invadatorii suferă pierderi în toate direcțiile”, a subliniat Statul Major.

Miercuri, 3 martie 2022. A început cea de-a șaptea zi a atacului lui Putin asupra Ucrainei. La Jitomir, în urma unui atac aerian „la baza Forțelor Armate ale Ucrainei”, patru persoane au fost ucise, inclusiv un copil. La Herson, armata rusă a preluat controlul asupra portului fluvial, gării, dar și asupra clădirilor administrative. Rapoartele serviciilor secrete ucrainene raportează trupe belaruse în apropierea graniței. Între timp, Statele Unite au închis spațiului aerian pentru companiilor aeriene ruse, Apple a suspendat vânzările produselor sale și a restricționat utilizarea Apple Pay pentru ruși, iar Sberbank blochează cardurile cetățenilor ruși care au donat fonduri fundațiilor ucrainene.

Duminică, Vladmir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.