Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Sberbank, cea mai mare bancă…

Sberbank, cea mai mare bancă de stat din Rusia, interzice retragerea banilor din conturile de investiții, în următoarele 10 zile

MOSCOW, RUSSIA - FEBRUARY 10, 2022: A view of the offices of the Central Bank of Russia in Neglinnaya Street in central Moscow. On February 11, 2022, the Russian Central Bank is to hold a board meeting on monetary policy. Alexander Shcherbak/TASS,Image: 661217866, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Alexander Shcherbak / TASS / Profimedia

Sberbank, cea mai mare bancă de stat din Rusia, interzice retragerea banilor din conturile de investiții pentru următoarele 10 zile. Interdicția se va aplica începând de luni, 28 februarie.

Luni dimineață, rubla rusească a scăzut cu 30% în raport cu dolarul american, după ce țările occidentale au anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei, din cauza invadării Ucrainei.

În acest context, începutul tranzacționării acțiunilor la Bursa din Moscova a fost amânat luni pentru încă cinci ore. Detalii aici

Noul minim record pentru moneda rusească a fost înregistrat după ce mai multe bănci din țară au fost excluse din sistemul internațional de plăți SWIFT.

Duminică, banca centrală a Rusiei a făcut un apel la calm, de teamă că oamenii s-ar putea grăbi să-și retragă banii din bănci.

Decizia Uniunii Europene, a Statelor Unite și a aliaților lor de a scoate bănci rusești din SWIFT este cea mai dură măsură impusă până în prezent Moscovei din cauza conflictului din Ucraina. Activele băncii centrale a Rusiei vor fi, de asemenea, înghețate, limitând capacitatea țării de a-și accesa rezervele internaționale. Rusia se bazează în mare măsură pe SWIFT pentru exporturile de petrol și gaze.