Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Invazia rusă a Ucrainei: Rubla…

Invazia rusă a Ucrainei: Rubla înregistrează o prăbușire record după intrarea în vigoare a sancțiunilor fără precedent anunțate de UE. Începutul tranzacționării acțiunilor la Bursa din Moscova – amânat pentru încă 5 ore

Forțele armate ruse continuă invazia, lansând lovituri aeriene asupra țintelor din toată Ucraina. În capitala țării au loc confruntări, iar armata ucraineană luptă cu unitățile invadatoare rusești. 

Occidentul impune sancțiuni fără precedent împotriva Rusiei, iar rubla rusească înregistrează o prăbușire record. BBC transmite că începutul tranzacționării acțiunilor la Bursa din Moscova a fost amânat pentru încă cinci ore

Sumar:

  • Uniunea Europeană va finanța pentru prima dată în istoria sa achiziționarea și livrarea de arme pentru Ucraina.
  • De asemenea, UE a convenit asupra unei noi runde de sancțiuni împotriva Rusiei. Avioanele rusești nu vor mai avea voie să pătrundă în spațiul aerian al țărilor sale, iar mass-media de stat rusă Sputnik și RT vor fi interzise în Europa.
  • Rusia și Ucraina au anunțat începutul iminent al negocierilor. Cu toate acestea, nimeni nu numește locul exact al exploatației lor.
  • Acțiuni împotriva războiului au loc la Moscova, Sankt Petersburg și alte orașe rusești. Participanții lor sunt reținuți masiv.

Începutul tranzacționării acțiunilor la Bursa din Moscova a fost amânat pentru încă cinci ore

Banca Centrală a Rusiei a anunțat că tranzacționarea acțiunilor la Bursa din Moscova va începe luni, nu mai devreme de ora 15:00, ora Moscovei (la amiază, ora Londrei).

Înainte de această amânare, Banca Centrală a Rusiei a mai amânat începerea tranzacționării de la 9:30 la 10:00.

Luni, Bursa din Moscova ar urma să se prăbușească din cauza celor mai grave sancțiuni impuse de țările occidentale pentru atacul Rusiei asupra Ucrainei, transmite BBC.

Banca Centrală a luat măsuri în avans împotriva prăbușirii pieței de valori, interzicând temporar vânzarea către străini a valorilor mobiliare rusești.

În acest moment, un dolar costă 108 ruble.

Ce se întâmplă cu negocierile ruso-ucrainene

Încă nu se știe dacă negocierile ruso-ucrainene au început la granița cu Belarus. O sursă a „Sputnik-Belarus” a raportat că delegația ucraineană a ajuns la locul negocierilor și luni dimineață vor începe negocierile. Nimeni nu a numit locul exact. S-a raportat duminică că delegațiile ar urma să se întâlnească undeva pe râul Pripyat, la graniță.

Sancțiunile înaintate de UE și SUA mai multor bănci rusești și sistemului SWIFT rusesc se vor răsfrânge și asupra rețelelor bancare din Belarus