Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Primii 400 de mercenari sirieni…

Primii 400 de mercenari sirieni au ajuns în Rusia. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei: „Sunt gata să execute ordinele criminale ale comandanților ruși în schimbul unor recompense” 

Soldații ruși continuă să adune rezerve pe teritoriul lor pentru a continua războiul împotriva Ucrainei. Despre asta anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, care a anunțat luni că primii 400 de mercenari sirieni care vor acorda ajutor armatei ruse în lupta împotriva Ucrainei au ajuns deja în Rusia.

Presa din Ucraina scrie că în Siria au fost deschise centre de recrutare pentru mercenari.

Potrivit Forțelor Armate ale Ucrainei, acum se formează detașamente de mercenari sirieni, care sunt gata „să execute ordinele criminale ale comandanților ruși în schimbul unor recompense”. 

Potrivit informațiilor deținute de Statul Major, în Siria au fost deschise centre de recrutare pentru mercenari, unde în ultimele zile au fost recrutate peste o mie de persoane, iar aproximativ 400 de persoane au ajuns deja în Federația Rusă. 

Tot autoritățile ucrainene anunță că, pentru ei, au fost înființate tabere în apropierea graniței cu Ucraina în regiunile Rostov (RF) și Gomel (RB) pentru cazare și antrenament.

„Forțele Armate ale Ucrainei, în cooperare cu alte componente ale forțelor de apărare, descurajează inamicii. Le provoacă pierderi semnificative, atât cât privește forță de muncă, cât și echipamentele militare”, a declarat Forțele Armate ucrainene într-un comunicat emis luni.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov declară că se află în Ucraina alături de trupele rusești – VIDEO