Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Premierul Italiei crede că „e…

Premierul Italiei crede că „e inutil să mai discuți cu Putin”, iar cancelarul Austriei spune că Putin „crede că Rusia învinge în Ucraina”

Cancelarul Austriei și premierul Italiei au oferit detalii despre discuțiile pe care le-au avut cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, după declanșarea războiului din Ucraina.

Cancelarul austriac Karl Nehammer, care a avut recent o întâlnire cu Vladimir Putin la Moscova, a declarat la NBC că nu poate explica pe deplin rațiunea președintelui rus și că acesta are „propria sa logică referitoare la război”.

„El crede că războiul este necesar pentru a obține garanții de securitate pentru Federația Rusă. Nu are încredere în comunitatea internațională. El îi învinuiește pe ucraineni de genocid în regiunea Donbas. El este acum în lumea lui, dar eu cred că el știe ce se întâmplă acum în Ucraina”, a spus Nehammer.

Cancelarul Austriei a mai declarat că Vladimir Putin crede că Rusia va câștiga războiul.

Premierul Italiei, la rândul său, a declarat în cadrul unui interviu pentru Corriere della Sera că, în timpul unei discuții telefonice, i-a cerut președintelui rus să dispună încetarea focului, dar că acesta i-a răspuns că „încă nu a venit momentul”.

Premierul italian Mario Draghi susține că discuția telefonică cu Putin a avut loc cu câteva zile înainte de a ieși la iveală crimele de la Bucea. „Încep să cred că au dreptate cei care spun că este inutil să mai vorbești cu Putin și că acest lucru este doar o pierdere de timp”, a declarat Draghi.

„Ca mulți alții, la începutul conflictului am crezut că este probabilă o victorie rapidă pentru ruși, ceea ce ar pune în pericol și statele vecine. Acest lucru nu s-a întâmplat: victoria nu a venit și nu știm dacă va veni vreodată. Rezistența ucraineană este eroică. După cum spune președintele Zelenski, poporul a devenit armata Ucrainei. Ceea ce ne așteaptă este un război de rezistență, o violență prelungită care va continua. Nu există niciun semn că poporul ucrainean poate accepta ocupația rusă”, a mai spus prim-ministrul Italiei.

LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina