Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Premierul britanic vrea să trimită…

Premierul britanic vrea să trimită mai multe arme mortale pentru a ajuta Ucraina: „Regatul Unit intră într-o „nouă fază” de sprijin”

Regatul Unit intră într-o „nouă fază” de sprijin pentru Ucraina, iar guvernul britanic ia în considerare ce echipament militar poate furniza către autoritățile ucrainene.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat Cabinetului său că dorește să ofere Ucrainei mai multe arme letale, motivând că președintele rus Vladimir Putin ar putea „agrava” situația în Ucraina.

Șeful Statului Major al Apărării, amiralul Sir Tony Radakin, le-a spus miniștrilor că conflictul a escaladat într-un „război mai convențional”, pe măsură ce Ucraina a trecut de la încercarea de a riposta forțelor ruse la deținerea și revendicarea teritoriului său.

Regatul Unit intră într-o „nouă fază” de sprijin pentru Ucraina, a spus el, iar guvernul său în considerare ce echipament militar poate furniza. 

„Armata ucraineană nu deține doar orașe mari, ci îi forțează pe ruși să se retragă. Sprijinul nostru trebuie să se schimbe odată cu asta”, a spus o sursă din cabinetul britanic.

Serviciile de informații britanice au menționat două motive pentru retragerea trupelor ruse de la Kiev, acțiune despre care au anunțat rușii după negocierile de pace de la Istanbul. Presa ucraineană scrie că Rusia a recunoscut că a pierdut inițiativa în zona Kievului, iar ofensiva invadatorilor ruși de acolo nu și-a atins scopul.

Lista celor 10 propuneri lansate de Ucraina către Rusia la negocierile de pace de la Istanbul