Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Peskov declară că Moscova nu…

Peskov declară că Moscova nu vede progrese serioase în negocierile de pace cu Kievul

Foto: TASS

Moscova nu poate afirma ceva foarte promițător sau progrese în negocierile dintre Federația Rusă și Ucraina, mai este mult de muncă, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, răspunzând la o întrebare despre discuțiile dintre Rusia și Ucraina care au avut loc cu o zi înainte la Istanbul, scrie Tass.

„Ceea ce este pozitiv este că partea ucraineană, cel puțin, a început să formuleze concret și să pună pe hârtie ceea ce își propune. În rest, nu putem afirma nimic foarte promițător, niște descoperiri, există încă mult de lucru”, a declarat Peskov.

Întâlnirea dintre președintele rus Vladimir Putin și președintele ucrainean Volodimir Zelensky este posibilă concomitent cu parafarea acordului dintre Federația Rusă și Ucraina la nivelul Ministerului de Externe. Asta a declarat Vladimir Medinsky, asistentul prezidențial și șeful delegației ruse pentru negocierile cu Ucraina, după discuțiile cu delegația rusă desfășurate marți, 29 martie la Istanbul.

Medinsky a spus că „Rusia face doi pași către Ucraina pentru detensionare”.

O nouă rundă de negocieri între Ucraina și Federația Rusă a avut loc marți, 29 martie, la Istanbul. Aceasta a fost prima întâlnire față în față a părților de la 7 martie, când au avut loc negocieri în regiunea Brest din Belarus. După aceea, delegațiile au comunicat prin videoconferință.