Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Papa Francisc a anunțat că…

Papa Francisc a anunțat că va fi vaccinat împotriva COVID-19: opoziția împotriva vaccinării reprezintă „negarea sinucigașă”

Într-un interviu acordat postului de televiziune Canal 5, Papa Francisc a anunțat că va fi vaccinat împotriva COVID-19 „săptămâna viitoare”, anunță Le Figaro. De asemenea, el spune că nu poate explica faptul că unii oameni neagă necesitatea vaccinării.

Săptămâna viitoare vom începe să o facem aici [la Vatican] și am planificat o întâlnire, trebuie să o facem”, spune Papa Francisc într-o secvență publicată din interviul care va fi difuzat duminică seara. În ceea ce ține de vaccin, el spune că „există o negare suicidară pe care nu aș putea să o explic, dar astăzi trebuie să fim vaccinați”.

Papa menționează că din punct de vedere etic, toată lumea ar trebui să se vaccineze, deoarece riscă cu sănătatea și cu viața sa, dar și cu viața altora.

„Când eram copil, îmi amintesc că a existat epidemia de poliomielită, din cauza căreia mulți copii au rămas paralizați și așteptam cu disperare un vaccin”, își amintește Papa.

Apoi, spune suveranul pontif, a crescut în umbra vaccinurilor împotriva rujeolei și a altor boli care pot fi prevenite prin vaccinare.

„Nu știu de ce cineva spune: „ Nu, vaccinul este periculos”, dar dacă medicii îl prezintă ca pe ceva care poate fi bun, care nu prezintă riscuri speciale, de ce să nu îl facem?” întreabă papa Francisc.

La 27 decembrie 2020 a fost prima zi de vaccinare anti-COVID-19 la nivelul țărilor Uniunii Europene. 

sursa: Le Figaro