Opt băieți au fost salvați. Alți patru copii și antrenorul lor rămân captivi într-o peșteră din Thailanda

La o zi de când au început operațiunile de salvare, opt copii au fost scoși dintr-o peșteră din Thailanda, acolo unde ar fi rămași captivi la 23 iunie. Alți patru băieți și antrenorul lor de fotbal continuă să fie căutați de salvatori.

Aceștia primesc la fața locului primul ajutor, urmând ca apoi să fie transportați la spital.

12 băieţi şi antrenorul lor au rămas blocaţi în peştera Tham Luang la 23 iunie, când apa a inundat galeriile. Grupul de copii a fost găsit în interiorul peşterii de scafandrii britanici de salvare luni,  după 10 zile de la dispariţie. Băieţii şi antrenorul lor se refugiaseră pe un petic de sâncă aflat într-o cavernă situată la aproximativ 4 km distanţă de gura de ieşire din peşteră. Echipele de scafandri le-au furnizat de atunci alimente, oxigen şi îngrijiri medicale.

Situația lor risca să devină periculoasă, pentru că nivelul oxigenului din peșteră, în urma inundației, începuse să scadă și, în plus, grota se putea inunda și mai mult, scrie digi24.ro. Băieții sunt parte a unei echipe de fotbal tinere – Wild  Boars (n.r. Mistreții).

Operaţiunea de salvare presupune escortarea fiecăruia dintre ei de către doi scafandri.

Operaţiunea de salvare a celor 13 sportivi reprezintă un efort internaţional, echipa fiind alcătuită din experţi din Marea Britanie, SUA, China, Australia, Japonia, Laos şi Myanmar.

Drumul până la locul unde se află copii și traseul spre ieșire ia salvatorilor peste 11 ore.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *