Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Nouă oameni au murit și…

Nouă oameni au murit și 57 au fost răniți în urma rachetelor lansate de ruși asupra unui obiectiv din regiunea Lvov

imagine-simbol

Nouă oameni au murit și 57 au fost răniți în urma loviturilor cu rachete din regiunea Lviv, în apropiere de frontiera cu Polonia, lansate de ruși în dimineața zilei de duminică, 13 martie, transmite rbc.ua.

Potrivit șefului administrației militare regionale din Lviv, Maxim Kozitsky, aviația rusă a tras aproximativ 30 de rachete, însă unele dintre ele au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană.

„Poligonul Yavorov a fost lovit. În acest moment, 57 de persoane sunt rănite și se află în spitale. Nouă eroi au murit. Acestea sunt date confirmate. Continuă stigerea incendiului”, a declarat Maxim Kozitsky, citat de rbc.ua.

Administrația militară regională din Lviv anunța în această dimineață, pe canalul oficial de Telegram, că „ocupanții au lansat un atac aerian asupra Centrului Internațional pentru Menținerea Păcii și Securității”.

Explozii s-au auzit în dimineața zilei de duminică, 13 martie, și în apropierea orașului Ivano-Frankivsk din vestul Ucrainei. Primarul orașului, Ruslan Marținkiv, anunță că, din informațiile preliminare, reiese că exploziile au fost provocate de un atac la aeroport, obiectiv care a fost bombardat de ruși și anterior.

„Vă reamintesc că scopul inamicului este să semene panică și frică. Dușmanul poate și va lovi Ucraina în spate. Trebuie să fiți cât mai atenți și precauți când auziți un mesajele de alarmă din surse oficiale și să urmați instrucțiunile pe care vi le dăm. Pe cei din zonele apropiate de aeroport îi rog să plece în altă parte dacă e posibil”, a scris primarul orașului Ivano-Frankivsk pe facebook.